MALL – модерният битак

4
240
Добави коментар

     Битак от ново поколение. Любимо място за модерните хора, които не се притесняват да си дават парите в излъсканите „сергии“.

     Иначе стоката е със същото занижено качество както е на селския събор, но на цена достатъчно повишена за да излезе в плюс „чорбаджията“. Например да си купиш обувки за 120лв. и след месец да „отворят уста“ е обичайна гледка. Но преди това да се случи ти дават двумесечна несъществуваща гаранция за твое спокойствие и ти ги слагат в лъскава торбичка.

Торбичка, която използваш докато сама не се разпадне.

     Така ще те видят колкото се може повече хора как пазаруваш от „лъскавите“ магазини. Може и да си вземеш марково облекло с раздърпани шевове и провиснали конци, но от уж световно известен бранд със седалище в някоя треторазрядна държава.
     Да „киснеш“ постоянно в моловете само и само да не се пропусне някоя „ударна“ разпродажба. Същата тази разпродажба, която удобно е застанала на витрините с предварително увеличени цени, но уж с намаление до -70%. Оказва се, че вътре в магазина може да се намери само един артикул дори с неподходящ размер на това шокиращо намаление. Но по-важно е да си в блъсканицата вътре, да пробваш по пет неща с теб в пробните докато самите те са препълнени от по двадесет изоставени маркови „парцали“. Накрая от срам след толкова проби и снимки пред огледалото си купуваш дрешка на промоция в модерна торбичка.
     Така излизаш от мола доволен като си заплатил някой друг час за паркинг и похапнал ударна доза вредна храна.
     Когато следващия път посетите някой Мол, помислете какво правите там, какво точно търсите и дали си заслужава блъсканицата покрай някое „шеметно“ намаление. Заслушайте в речта на хората покрай вас. Така ще разберете, че сте попаднали на място, в което са събрани поне три диалектни области.

Това определено превръща модерния Мол в един обикновен битак от ново поколение.

Снимка: clipartpanda.com