Диана Любенова: В „Забранена любов“ предстоят много обрати

9
Добави коментар
Az-media.
Az-media.

Диана Любенова е една от най-известните дами в родния шоубизнес. Телевизионна водеща, актриса, социално ангажирана дама, Диана не спира да изненадва публиката, влизайки в нови и интересни роли.
С красивата актриса се срещнахме по повод избирането й за новия посланик на кампанията срещу рака на гърдата „От любов към живота“. Диана Любенова ще води кампанията през следващата една година, като вече активно участва в нейни благотворителни прояви.

Освен заетостта  й като посланик на добра воля, Диана не спира да работи и да се снима в най-успешния засега сапунен сериал „Забранена любов“. Ето какво ни разказа актрисата за живота й в момента.

Какви са вашите очаквания към тази нова „роля“ на посланик на добра воля?
Ами, страхувам се да давам някакви прогнози, очаквам да ми е много трудно, защото след седемгодишна кампания и толкова много значими посланици преди мен, ще ми е страшно трудно да отговарям на някакви очаквания и да се боря с всичко, което съм наследила до този момент, в кампанията. Но пък се надявам, че това ще ми донесе много енергия и позитивизъм да оставя следа в тази кампания. Да не е само за едногодишното ми посланичество, а да продължи и занапред, защото това е нещо, което не можеш да пренебрегнеш, да омаловажиш, тук става въпрос за човешки животи и силно вярвам, че ще мога да дам много от себе си, за да покажа, че имам сили да се боря в тази борба и че ще мога да дам сили на много българки да се борят те самите. Най-вече ще се опитам да популяризирам, доколкото може този малък факт, че все пак хората трябва да се обичат. Жените трябва да обичат себе си и да се преглеждат навреме, за да не стане твърде късно. Това е най-важното. Липсата на информация прави жестоки неща и това е всъщност мотото на кампанията.

Изненада ли ви избора на хората?
Бях приятно изненадана, както казах преди малко, след толкова български жени, които са направили изключително много в областите, в които са, и това е голяма чест за мен. И голяма отговорност.  Много се радвам, че съм аз, и се надявам да оправдая всички очаквания.

Какво е новото при вас в професионален план?
Продължаваме снимките със „Забранена любов“, съвсем скоро се върнах от почивка и съм заредена доста позитивно. Започвам работа, както по кампанията „От любов към живота“, така и започвам снимки в сериала „Забранена любов“. Надявам се, че ще ми предстои един много успешен сезон. Но друго не знам какво ме чака все още, но това е интересното.

А в театъра?
В театъра, за съжаление, избягвам да поемам нови ангажименти, тъй като са много интензивни снимките за сериала, но пък може и да не съм получила кой знае какви привлекателни предложения. Очаквам да получа нещо, което да ме провокира и ангажира повече. Засега играя в пиесите, в които играех и досега. Продължаваме със снимките за „Забранена любов“, и това не е малко, си мисля.

Предполагам, сте чули за предстоящото идване на актьорите Робърт де Ниро и Ал Пачино. Дали знаете какво ще снимат у нас?
Да, скоро разбрах. Много се радвам, те направиха доста успешна продукция, пак за „Ню Имидж“ – последният филм, в който успяха да ги съберат заедно. Не знам сега дали ще снимат филм заедно или поотделно, но пък се радвам, че ще ги имаме на българска земя. Доколкото знам, Хавиер Бардем също ще идва, ще се снимат доста холивудски филми, много такива филми, доколкото имам информация. Ще има много работа и за вас, и за актьорите, и за всички, които са в този бизнес.

А някакви обрати предстоят ли в сериала?
Предстоят много интересни неща, ние сме почти със 120 или 130 епизода напред, и се случват изключително интересни неща, просто нямам право да издавам, както знаете. Но ще има много интересни неща, катарзиси при почти всички герои, при почти всички семейства има големи обрати. Ще има нови герои в сериала и ще е много интересно.