Пълен смях: Задържаният за корупция селски кмет хванат с 200 лв. подкуп – описват парите 1 час!

1
103
Добави коментар

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е задържан с около 200 лв. подкуп, научи ВИП.БГ от свои източници.

Както първо БЛИЦ съобщи, парите са дадени от човек от селото. По непотвърдена информация, той е местен бизнесмен и подкупът е даден за строителство на сграда. Според друга информация, подкупът е взет за инертни материали. Също по непотвърдена информация, е бил подаден сигнал за това, че на Танковски ще бъде даден подкуп и така карловските ченгета са щракнали белезниците на ръцете му.

Огледът на паркинга, където е задържан младият селски управник, и претърсванията в дома му продължават. Той вече е отведен в полицията. Арестуван е за 24 часа. Утре Районна прокуратура Карлово ще реши дали да поиска 72-часов арест. Парите от подкупа са описвани от спецченгетата близо 1 час.

Версиите са няколко. Според информацията, която имаме, следствието продължава и днес ще има повече подробности по случая, каза Стоянов.

От един кмет на кметство не зависи разрешително за строителство, по-вероятна ми изглежда версията за прикриване на извършителите на добив на инертни материали. По думите на председателя на Общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков се говори, че Тодор Танковски посещавал игрални зали, пише Блиц.

Той обаче уточни, че това са слухове и не може да ги потвърди. Жителка на Войнягово защити кмета, като каза, че не вярва Танковски да е взел подкуп. Направил е много неща за селото. Дори си мисля, че парите, които е взел, са за предстоящия събор на селото, каза жената.

loading…