Италия погва ромите крадци и просяци

1
79
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ДРУГАТА ДЕМОКРАЦИЯ
Италия погва ромите крадци и просяци
Вътрешният министър Матео Салвини обяви преброяване на ромските общности, което след това ще даде основание да изгонят всички роми с чуждо гражданство и без нужните документи.

19 Юни 2018 22:06
0

принтирай

|

текст

Крайно десният вътрешен министър на Италия Матео Салвини обяви плановете си да преброи ромските общности и да депортира тези, които нямат законово право да живеят в страната.

Лидерът на „Северна лига“ представи плана си за преброяване на ромите по национална телевизия. 

По думите му ромите – имигранти в Италия, от Румъния, Албания и България са поне половин милион. Според официалната статистика ромското население е между 110 000 и 170 000 души, като около половината са с италиански произход, a голяма част от останалите живеят във временни лагери.

Според Салвини преброяването ще помогне на властите да „видят кой, как и колко на брой са”. След това ще даде основание да изгонят всички роми с чуждо гражданство и без нужните документи.

„С това преброяване нямаме намерение и няма и да взимаме пръстови отпечатъци”, поясни Салвини. – „Нашата цел е да разберем ситуацията в ромските лагери. Искаме да предпазим хилядите деца, на които не им е позволено да посещават редовно училище”, подчерта той.

„Censimento“ dei Rom e controllo dei soldi pubblici spesi. Se lo propone la sinistra va bene, se lo propongo io è RAZZISMO. Io non mollo e vado dritto!

Prima gli italiani e la loro sicurezza. https://t.co/4tq6zADpv2
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) June 19, 2018

„Няма да се предам и продължавам напред! Италианците и тяхната безопасност са на първо място”, написа Салвини в „Twitter”, след като опозицията заяви, че идеите му са „расистки” и „фашистки”.

Салвини вече е обект на критики, след като отказа миналата седмица да допусне спасителен кораб с 629 бедстващи имигранти на борда да акостира в Италия.