Модни икони от 80-те се срещнаха след 35 години

1
201
Добави коментар
bobian17
bobian17

Нито една от манекенките, красили подиумите и кориците на модните луксозни издания от онова време, не е с пластични намеси.

Някои от модните икони и дизайнери от 80-те се видяха за пръв път след 20-30 години.

Най-известните и красиви модели и манекени от 80-те години на миналия век се срещнаха на 15 юни в столичен клуб след 35-годишна раздяла. Такава среща никога досега не е правена, макар част от модните икони от онова далечно време да се срещат понякога.

Първа среща след десетки години: прегръдки и сълзи.

„Беше изненада, поднесена ни от едно неостаряващо и все така красиво момче“, каза Владина Цекова. През 80-те тя беше един от най-красивите модели, но и днес дефилира на ревюта и се снима в тоалети на чужди и наши дизайнери. Била е сред елитните модели на модни къщи „Рила“ и „Перун“ и фотомодел за списанията „Божур“ и „Лада“. „Побъбрихме, върнахме се в онова щуро готино време на ревюта и фотосесии – казва Владина. – Познахме се. Това е важно. Снимките са безброй. Спомените – и те. Беше наистина приятна среща на старите муцуни с млади сърца.”

Нона Милева, Боян Колебинов, Владина Цекова и Ася Станчева.

Мария Маринова, Мария Илиева и ВладинаЦекова.

Събитието уважиха дори и манекени, живеещи в Германия, Швейцария и САЩ. Всеобщото мнение беше, че макар поостарели, всеки от тях изглежда прекрасно и продължава да носи своята красота и очарование. Срещата премина много приятелски и задушевно, с прегръдки и сълзи и в спомени за ревюта и модни фотосесии.

Дизайнерката легенда Йорданка Чернаева и доайенът сред моделите Петър Генадиев.

„Нито едно от момичетата, красили кориците на най-известните луксозни модни списания „Лада“ и „Божур“ днес няма пластични намеси и всички манекенки изглеждат прекрасно и достолепно. Мъжете, макар и побелели, са запазили моделските си фигури и момчешкия си чар“, коментира Владина. Вдъхновяващ пример за всички беше доайенът на манекените Петър Генадиев, който и на 79 години изглежда прекрасно и с млад дух. С аплодисменти бяха посрещнати модните дизайнери-легенди Йорданка Чернаева и Васко Василев („Студио В2“). Присъстваха и фотографите, снимали модните ни звезди за страниците на списания, каталози и плакати.

„Най-важното е, че се познахме след толкова години, с бръчиците по лицата ни и с побелелите коси, – каза Владина Цекова, – но пък духът ни остава млад и сме все така пълни с енергия.“

Изабела Господинова, Биляна Савова и Владина Цекова.

Владина Цекова с Васко Василев, известен с легендарното си „Студио В2“.

Веселата танцувална вечер го доказа – партито продължи до зори, а някои красавици захвърлиха високите токчета и танцуваха боси.

Източник: “Седмичен Труд”.