Кристиано отново герой за Португалия! – SportVox

1
195
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Португалия записа първа победа в група Б на Мондиала, след като се наложи трудно с 1-0 над Мароко на стадион „Лужники“ в Москва.

Двубоят започна с гол от съблекалнята. След изпълнение от корнер Кристиано Роналдо бе оставен непокрит и отбеляза с глава за 1-0. Това е четвърто попадение за CR7 в турнира.

След попадението последва натиск на „атласките лъвове“, които напълно владееха инициативата, но така и не затрудниха Руй Патрисио. В 39-ата минута „мореплавателите“ бяха близо до втори гол, но Гедеш не успя да преодолее Ел Каджуи.

В 57-ата минута Юнес Беланда засече с глава центриране от фаул на Бусуфа, но Руй Патрисио показа класа и спаси с една ръка.

Четири минути след това Бенатия пропусна поредната възможност за Мароко. Бранителят на Ювентус спечели топката след ново центриране от свободен удар, но изстрелът му 15-ина метра профуча над вратата.

В 65-ата минута поредният пробив на Амрабат завърши с центриране, което срещна лакътя на бранител на Португалия, но Марк Гайгер подмина и тези претенции на мароканците за дузпа.

В 78-ата минута Бенатия засече ново центриране от фаул, но топката премина встрани от вратата. В 80-ата африканците отново настояваха за дуза, след като при при опита да изчисти топката Пепе като че ли игра с ръка наказателното поле, но това стана след рикошет и последствия отново нямаше.

След този успех Португалия вече има 4 точки и поведе в класирането в група Б, а Мароко е на дъното с 0. В последния си мач иберийците ще срещнат Иран, а африканците ще спорят с Испания.

Състави:

Португалия (4-4-2): Руй Патрисио – Седрик, Пепе, Фонте, Герейро – Карвальо, Моутиньо (89 Адриен), Бернардо (59 Мартинш), Жоао Марио (70 Фернандеш) – Гедеш, Роналдо

Мароко (4-2-3-1): Ел Каджуи – Дирар, Да Коста, Бенатия, Хакими – Ел Ахмади (86 Фаджир), Бусуфа –  Зийеш, Н.Амрабат, Белханда (75 Карсела) – Бутаиб (69 Ел Кааби)

Стадион: „Лужники“, Москва

Съдия: Марк Гайгър (САЩ)
Помощници: Франк Андерсън (САЩ) и Джо Флетчър (Канада)

Жълти картони:  Адриен (Португалия); Бенатия (Мароко)

Голмайстори: 1-0 Роналдо 4