Финансовата култура на българина и ЕОС Матрикс

1
192
Добави коментар
Vesna_jo
Vesna_jo

Известен факт е, че България се нарежда на ниски позиции по отношение на финансова грамотност на населението. Това води до различни последици за състоянието на икономиката и целия цикъл на потребление, ликвидност и покупателна способност.

На първо място трябва да се отбележи, че много малко хора успяват да спестяват. Това означава, че ако възникне непредвидена ситуация, платежоспособността на тези хора се ограничава до минимум. Следователно голяма част от тези хора спират да обслужват задълженията си, а това се превръща в проблем за компаниите.

На практика забавените плащания и отписаните вземания причиняват големи загуби за компаниите, което може да доведе до невъзможност те самите да обслужват кредитите си, да загубят ценни инвестиции и дори – обявяване на несъстоятелност.

Компании, занимаващи се с обслужване и управление на вземания, като ЕОС Матрикс, се стараят да върнат забавените средства в икономическия цикъл и по този начин да стимулират положителното му развитие. Повишаването на ликвидността на фирмите ги стимулира да направят нови инвестиции, да привлекат такива, да разширят дейността си и да разкрият нови работни места. Което от своя страна повишава покупателната способност на хората, а това стимулира икономиката.

ЕОС Матрикс е на българския пазар от повече от 15 години, фокусирайки дейността си в събиране и управление на вземания. Тя е част от международната финансова група EOS Group, която предлага над 43-годишния си опит в събирането и над 30-годишния си опит в изкупуването на вземания на над 20 000 клиенти, обслужвани от повече от 7000 висококвалифицирани служители в 55 дъщерни компании в Европа и Северна Америка.

В България, ЕОС Матрикс има над 350 служители, което я превръща в най-голямата фирма в страната в нейната област. ЕОС обслужват клиентите надеждно, като прилагат международно приети добри практики и ноу-хау. С оглед на това да постигнат максимално удовлетворяващ резултат за всички страни, служителите на колекторската фирма прилагат индивидуални гъвкави подходи, съобразени с особеностите на всяко просрочено вземане и причините за него.

ЕОС Матрикс е съосновател на Асоциацията на колекторските агенции в България и е член на ACA Intl. (USA), Германо-българска индустриално-търговска камара, AmCham.

Google+ Comments