Хърватия се подигра с Меси и компания – SportVox

1
136
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Хърватия се класира за осминафиналите на Мондиал 2018, след като надигра с 3-0 един от големите фаворити за титлата Аржентина в дербито на група D.

Балканците започнаха с чудесно положение мача, след като още в петата минута Иван Перишич бе изведен вляво, навлезе в пеналта и стреля диагонално, но Кабайеро успя да избие в корнер.

След половин час игра защитата на Хърватия сбърка при една ситуация и топката се озова в Енцо Перес, който не успя да отбележи на празна врата от десетина метра.

„Ватрените“ отговориха с чудесно центриране към връхлитащия от втора позиция Марио Манджукич, който с изстрел с глава не намери целта.

В 53-ата минута Хърватия поведе в резултата след уникален гаф на Кабайеро. Вратарят на Челси отигра топката левашки, нагласяйки я на волето на Ребич, който с красив удар опъна мрежата.

В 64-ата минута „албиселесте“ бе близо до изравняването, но Меса не успя да отбележи от 2-3 метра.

В 80-ата звездата на Реал Мадрид Лука Модрич удвои аванса на тима си след чудесен изстрел от дъгата на наказателното поле. В добавеното време балканците буквално се изгавриха с именития си съперник при една многоходова атака и Ракитич вкара за 3-0.

След успеха Хърватия има 6 точки и продължава напред, докато Аржентина остава с една точица. В последния кръг „ватрените“ ще срещнат Исландия, а „гаучосите“ ще спорят с Нигерия.

Състави:

Аржентина (3-4-3): Кабайеро – Отаменди, Меркадо, Таляфико – Салвио (56 Павон), Масчерано, Перес (68 Дибала), Акуня – Меса, Агуеро (55 Игуаин), Меси

Хърватия (4-5-1): Субашич – Вършалко, Вида, Ловрен, Стринич – Брозович, Ракитич – Ребич (57 Крамарич), Модрич, Перишич (82 Ковачич) – Манджукич

Стадион: „Нижни Новгород“

Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)
Помощници: Адбукамидуло Расулов ((Узбекистан) и Джагонхир Саидов (Узбекистан)

Жълти картони: Меркадо, Отаменди, Акуня (Аржентина); Ребич, Манджукич, Вършалко (Хърватия)

Голмайстори: 0-1 Ребич 53; 0-2 Модрич 80; 0-3 Ракитич 90