Мелания отиде на среща с деца имигранти в жакет с надпис „Не ми пука“

1
164
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

САЩ
Мелания отиде на среща с деца имигранти в жакет с надпис „Не ми пука“
Съпругата на президента на САЩ предизвика критики заради посланието с дрес кода, който случайно или умишлено бе меко казано скандален

22 Юни 2018 11:35
0

принтирай

|

текст

 

Съпругата на президента на САЩ Мелания Тръмп предизвика критики заради облеклото си, когато тръгна на посещение в център на границата с Мексико, в който са настанени деца-мигранти.

Когато първата дама на САЩ Мелания Тръмп се срещна със задържани деца на мигранти на границата с Тексас, тя попита със състрадателен тон:

„Как мога да помогна тези деца да се срещнат с техните семейства възможно най-бързо?“.

И след това като че ли сама даде отговора, след като се появи облечена в зелен жакет с качулка а Zara с надпис на гърба: „Изобщо не ми пука, а на теб?“ (I really don’t care, do u?)

Милитъри-жакетът се продава в магазините на Zara в САЩ за $39, като според информация на Marie Claire вече е разпродаден!
 

 

 

Когато бе попитана какво послание отправя дрехата на първата дама, говорителката Стефани Гришам каза: 

„Това е яке. Няма скрито послание. Надявам се, че след днешната важна визита в Тексас, медиите няма да изберат да се фокусират върху гардероба й“.

По-късно Гришъм осъзна, че гафът е налице и прромени коментара си: 

„Днешната визита на първата дама в Тексас много я развълнува. И отноно се надявам медиите да изразходват повече време и енегия за нейните усилия да помага на децата, а не да правят спекулации с нейния гардероб“.

 

Според медиите Мелания Тръмп е носела якето когато се е качвала в самолета във военновъздушнанта база „Ендрюз“ край Вашингтон.  

Първата дама се преоблякла на борда с бледожълто яке, преди самолетът да кацне в Макалън, Тексас, за посещението в центъра, където са настанени 55 деца мигранти.

Естествено президентът Тръмп реагира веднага с послание в Twitter и написа, че „наистина не ми пука какво мислят фалшивите медии“. 

 

“I REALLY DON’T CARE, DO U?” written on the back of Melania’s jacket, refers to the Fake News Media. Melania has learned how dishonest they are, and she truly no longer cares!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 21, 2018

 

Тя посети центъра само ден, след като президентът Доналд Тръмп смени курса и нареди семействата, влизащи от Мексико нелегално в САЩ, да не бъдат разделяни, отбеляза Ройтерс.

А днес Доналд Тръмп нареди на Пентагона да настани във военни бази 20 000 непридружени деца мигранти на територията на страната – каза говорител на армията.

В своя указ, подписан в сряда, за да сложи край на разделянето на границата на семействата на нелегални мигранти, американският президент Доналд Тръмп нареди на министерството на отбраната да предостави всяка сграда, която може да бъде използвана за настаняване на мигранти.

Здравното ведомство от няколко седмици иска да използва някои от многото американски военни бази в южната част на САЩ, за да настанява там непълнолетни мигранти, пристигащи сами в САЩ, за да намери техни близки.

Реакциите в социалните мрежи разбирасе бяха мвого гневни и подобаващо иронични, като основно стрелите на хумора бяха насочени в две посоки: или Мелания не знае английски, или не й пука наистина какво послание отправя. 

 

Wow. Melania’s jacket was disgusting. pic.twitter.com/lZuR4WDemV
— Siddhant Adlakha (@SidizenKane) June 21, 2018
 

We thought, “this has to be fake.” But today, on her way to show that she cares, Melania wore a jacket that says, “I Really Don’t Care, Do U?” That’s what they settled on? What was her first choice? A jacket that says pic.twitter.com/ZoJEWpavlc
— The Late Show (@colbertlateshow) June 22, 2018

 

I made my own jacket. #MelaniaTrump pic.twitter.com/MBhGOqpWME
— Charlotte Clymer (@cmclymer) June 21, 2018