Серхио Рамос „срита“ и Марадона | Temaonline.bg

1
139
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Капитанът на Испания Серхио Рамос не пропусна възможността да отвърне на аржентинската легенда Диего Марадона, след успеха на „Ла Фурия“ с 1:0 над Иран.

Преди няколко дни Дон Диего заяви, че Рамос не е лидер за какъвто е смятан, давайки капитана на Уругвай Диего Годин като пример за подражание.

„В Аржентина знаят, че Марадона е на светлинни години зад най-добрия футболист в тяхната история, който според мен е Лионел Меси“, каза Рамос в микс зоната след мача в сряда вечер, донесъл първия успех на Испания на Мондиал 2018, който е и победа номер 400 в историята на отбора.

Успехът продължи серията на „фуриите“ от 22 поредни мача без загуба. Трите точки за световния шампион от 2010 година обаче не дойдоха никак лесно. В 54-ата минута Диего Коща бе изведен в наказателното поле, а срещу него се хвърлиха двама защитници. При намесата на Резаеиан топката се отби в крака на Коща и влезе във вратата на вратаря Бейранванд.

Отборът на Карлос Кейрош успя да стигне до изравнителен гол десетина минути по-късно, когато след центриране от фаул Езатолахи простреля отблизо Де Хея, но уругвайският рефер Куня не зачете попадението заради засада. Решението на рефера бе потвърдено и след консултация с VAR.

В 70-ата испанците бяха близо до втори гол, след като Пике и Коща се мъчеха да добутат топката във вратата на Иран през купа от играчи на съперника, а в крайна сметка реферът отсъди нарушение в атака.

В 82-ата минута пък Иран бе на косъм да изравни. Мехди Тареми засече центриране с глава на метри от вратата, но топката профуча над напречната греда.

През първото полувреме играчите на Иран се защитаваха геройски, докато тези на Фернандо Йеро задържаха топката в значително по-дълги периоди, но не успяваха да намерят свободни пространства, за да организират по-опасни атаки.

Героят за Испания Диего Коща демонстрира изключителна ефективност с екипа на Испания, като вече има девет гола в последните си девет мача като титуляр.