Нова резолюция на Конгреса на САЩ има против преследването на Фалун Гонг в Китай.

2
365
Добави коментар

Според сайта Minghui.org, Дана Рорабахер, член на Палатата на представителите на САЩ от Калифорния, е представил на 8 юни 2018 Резолюция номер 932, която изразява солидарност с движението „Туйдан“, призоваващо хората да се откажат от клетвите, давани пред кКитайската комунистическа партия (ККП) и нейните филиални организации (комсомол, пионери). Той също така призовава за незабавно прекратяване на преследването на Фалун Гонг в Китай.

В резолюцията се казва, че ККП не само е причинила смъртта на най-малко 60 милиона души в Китай, но също така и за потискане на мирните движения, включително клането на площад Тянанмън и 19-годишното преследване на последователи на Фалун Гонг. Доклад на Комисията на САЩ по международни религиозни свободи казва: „Правителството [китайското] продължава да задържа, хвърля в затвора, и изтезава безброй поддръжници на религиозните свободи, активисти за правата на човека и религиозните вярващи, включително жестоко да преследва практикуващите Фалун Гонг“.

Според информация на Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг, ККП извършва геноцид над практикуващите Фалун Гонг и насилствено отнемане на органи от живи хора, като създава „Офис 610“, с цел унищожаване на практикуващи Фалун Гонг. Резолюцията посочва, че до 2018 г. около 300 милиона души са се отказали официално да членуват в ККП.

Рорабахер заявява още: „Движението за излизане [от Комунистическата партия на Китай] е от жизненоважно значение, за да се даде на хората, намиращи се в тази зла система, шанса да излязат и възможността да не участват в репресиите срещу собствения си народ и създаването на заплахи за мира“.

Сенатор Марко Рубио, председател на Изпълнителния комитет на конгреса на Китай (CECC) и членът на Камарата на представителите Крис Смит, пишат: „Ние не трябва да мълчим за зверствата, пред които са изправени последователите на Фалун Гонг в Китай, и трябва да работим усилено, за да изправим пред съда извършителите на тези престъпления. Комунистическата партия е отговорна за изтезанията и незаконните арести. Осъждаме практиката на отнемането на органи от живи и здрави хора.“

„Това движение [Туйдан] промени сърцата и умовете на хората в Китай и освободи много от идеологическата обработка и корупцията на ККП. ККП излага практикуващите Фалун Гонг на неприемливо и ужасно преследване. Много от тях са незаконно арестувани, затваряни, изтезавани и дори убивани, тъй като властите принуждават практикуващите Фалун Гонг да изоставят практиката си. Несправедливостта за последователите на тази практика, която трае през последните 19 години, е голям позор в съвременната история на Китай „, пише Смит.