Готвят двудневен Национален протест срещу горивния монопол

2
191
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

През новата седмица предстои двудневен Национален протест срещу горивния монопол в столицата. На 26 юни в столицата ще се проведе протестно шествие с камиони и автомобили срещу приемането на новия закон, а на следващия ден ще има демонстрация пред Парламента. За желаещите да се включат в проявата бургазлии ще има организиран транспорт.

Митинг-шествието е по инициатива на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. То е с начален час 10:00, като сборният пункт е Околовръстно шосе до Казичене, посока Ботевградско шосе. Основните участници ще бъдат представители на бизнеса, но организаторите очакват и множество граждани. Бургазлии отново ще се включат по инициатива на фейсбук групата Шофьори Бургас.

Протестът пред парламента също е от 10:00 часа, но на следващия ден – 27 юни. Бургазлии, които искат да се включат в проявата, ще имат възможността да се възползват от организиран транспорт. Автобусите ще потеглят от Бургас около 4:30-5:00 часа сутринта и след протеста ще върнат обратно участниците.

Към момента сборните пунктове, както и броят на автобусите, са в процес на уточняване. Заявката за място в превозните средства се прави през социалната мрежа Facebook, до вторник. Материали като плакати и трансперанти са подготвени от организаторите. Официално протестът трябва да приключи до 13:00 часа.

Според малките и средни търговци на горива, новият закон ще вдигне цената на горивата за крайния потребител с до 10%. Това ще засегне между 300 и 400 родни фирми и може да докара до фалит по-голямата част от търговците, които не са част от големите вериги.

Припомняме Ви, че подобни протести вече имаше в Пловдив и Бургас.