Легендарни съкровища, които все още не са открити

2
174
Добави коментар
AzZnam
AzZnam

Колко пъти сте се разхождали по плажа и сте се чудели какво ли се крие под пясъка? Колко пъти сте гледали филм, в който се споменава за отдавна изгубено съкровище? Вероятно не малко хора са си представяли момента, в който намират такова!

Истината е, че вероятността да ни се случи нещо подобно е малка, но това не променя факта, че по света все още има много съкровища, които само чакат да бъдат открити!

А ето и някои от тях:

Богатствата на семействата от щата Вирджиния – по време на Американската гражданска война (1861-1865 година) генерал Джон Сингълтън Мосби ‘конфискувал’ голяма част от богатството на няколко заможни семейства от щата Вирджиния, САЩ. С тази си постъпка генералът си спечелил сериозни врагове и с цел да опази откраднатото го предал на един от малкото си доверени хора, който трябвало да го скрие на сигурно място. За съжаление историята мълчи за това кой е бил въпросния човек и следите на богатството се губят.

Съкровището на ‘Флор де ла Мар’ – ‘Флор де ла Мар’ е португалски ветроходен кораб от 15-ти век, най-големият плавателен съд за времето си. До колкото е известно ‘Флор де ла Мар’ бил негоден за плаване, но тъй като се смятал за гордостта на португалския флот, то извеждането му от експлоатация било нещо немислимо.

След завладяването на Малака, през 1511 година и по нареждане на кралица Мария Арагонска, корабът отпътува обратно към Португалия, натоварен с огромно съкровище. Но когато минавал през пролива Малака се разразила силна буря, която го потопила. Въпреки че от тогава са минали повече от 500 години все още не е известно къде точно корабът и съкровището потъват.

Златото и среброто на Атахуалпа – Атахуалпа е последният император на инките. Заловен е от испанския конкистадор Франсиско Писаро в град Кахамарка, днешно Перу и е осъден на смърт през 1533 година, въпреки събрания откуп. Според легендите испанците не приели предложението и поради тази причина инките хвърлили събраното злато и сребро в езерото Янакоча. Според друго предание съкровището е скрито в тайна пещера.

Гробът на Чингис хан – небезизвестен факт е, че гробниците на велики императори и крале изобилстват от богатства.

Монголският владетел умира през 1227 година, а точното място, на което бил погребан, все още не е известно, въпреки че мнозина историци предполагат, че това е място в близост до река Онон, Монголия. Според легенда коритото на една река било отклонено, за да скрие мястото, а според друга погребалният ескорт убил всички хора, които срещнал по пътя си, за да запази в тайна пътя до гроба на Чингис хан.

Нацисткото съкровище от Топлиц – след загубата на нацистите през Втората световна война, безброй слухове плъзват за несметните богатства, събрани по време на тяхното управление. Племенник на германски офицер твърдял, че нацистите потопили сандъци пълни със злато в езерото Топлиц, днешна Австрия. И до момента съкровище не е открито, а някои дори допускат, че такова никога не е съществувало.