Как технологиите промениха бизнес хотелите

1
158
Добави коментар

Бизнес хотелите са специфични места за настаняване, които съчетават хотелските удобства на местата от високия клас с допълнителни услуги, специализирани за деловите хора. За повечето често пътуващи по работа гости, бизнес хотел е синоним на висококачествено обслужване, луксозни и добре оборудвани помещения и наличието на офис извън офиса. Тъй като посетителите на тези места са изключително чувствителни на тема технологии, то и хотелите са също толкова зависими от новите изобретения и дигитализацията на света. Кои са факторите, които силно влияят върху бизнес хотелите и ги променят чувствително?
Смартфонът
Със сигурност на първо място това е устройството, което промени не само бизнес хотелите, но и туризма, а и света като цяло. Според статистики на различни организации, смартфоните заемат все по – сериозно място в маркетинга, рекламата и развитието на всички бизнеси. Немалко от големите компании се насочват към специално таргетиране на клиентите, използващи само мобилни устройства за да привлекат по – голяма аудитория и да предлагат продукта си на повече потенциални потребители. Това се отнася с абсолютна точност и за бизнес хотелите. Тъй като основната група, а именно деловите посетители, разчитат на своите мобилни телефони за да направят резервация, плащане, откриване на точния хотел за тях, локация, търсене на координати, откриване на различни развлечения в същия район, то и мобилното присъствие е изключително важно.
По голямата част от деловите туристите оперират през своите мобилни устройства – таблети или смартфони, което засилва в огромна степен борбата за присъствие на бизнес хотелите именно на екрана на устройството. Разбира се едни от най – важните стъпки, които всеки един от обектите предприема е да се постави в картите и да определи своите координати. Повечето съвременни телефони разполагат с вградени GPS навигационни системи. Когато даденото място може да бъде открито с абсолютна точност както по адрес, така и по име е много по – лесно за потребителя да го открие.
Онлайн резервации
Друга особено полезна технология, която макар и стара предполага много често ползване и изчистване на всякакви грешки е именно онлайн резервацията. Но не просто резервации, а възможност за букване на стая в движение, само с няколко клика и с минимални или никакви разговори по телефона. Това обаче предполага бизнес хотелът да се е погрижил да предложи мобилно приложение за потребителите или така популярния респонсив дизайн. Бързината на зареждане на страницата, плащането и потвърждението също са от значение. Колкото по – олекотена е цялата процедура, толкова повече клиентът ще спести от време и телефонни обаждания. Отдавна отминаха периодите, когато посетителите резервираха с месеци предварително, въртейки стотици телефонни номера. Възможността за посрещане на нуждите от свободни места сега, точно в този момент и бързото получаване на отказ или потвърждение на запитване са ценени от всички потребители. Все пак бързата реакция на запитвания или резервации гарантира на гостите, че обслужването ще бъде на същото добро ниво.

Свързани