„Полицейщина“

3
171
Добави коментар

     Родната полиция ни пази? Но какво пази и кой от кого пази? За съжаление покрай цялата свинщина в тази институция, жертви стават съвестните служители и гражданите. Точно на тези служители трябва да се отдаде голямо уважение за тяхната кауза да бъдеш полицай в държава пълна с АБСУРДИ!!! Да се грижи за вътрешната и национална сигурност, за борбата с престъпността и опазването на обществения ред покрай целия произвол и абдикация на държавата си е цяло геройство. Като се включи  и натиска от колеги, които ги „учат“ как „правилно“ да работят, това да си достоен полицай в България си е кауза пердута.

     Но нека обърна внимание на останалите „герои“ в статията ми. Всичките те, които не се притесняват така нагло като политиците да симулират работа и правда пред обществото. Това е така може би и заради самото общество. А дали не е, защото сядат на една маса с политиците и именно там се определя тяхната работа? 

     Всеки ден се чува колко заловени престъпници следени от полицията има, какъв картел е бил разбит, колко наркотик е открит, но какво става с всички тези престъпници? Разбира се след 24 часа в ареста се пускат за да продължат с дейността си. Осъдените са малцина и главно „дребни риби“ за да замажат очите на народа и да си заслужат легалните заплати.

copyright: novini.bg

     А ето ги и пазителите на реда! Точно така изглежда в момента цялото МВР. Заспали и спокойни, че си вършат работата. Важно е да се чака на сянка под някое дърво или в някой храст поредната „жертва“ на закона. Или просто чакат поредният балък, който да им даде пари да си купят баничка с боза.

     Преди години и аз бях от тези „жертви“, когато един безсмъртен с джип реши да ме изпреварва с 91км/ч. при ограничение от 60 км/ч. съпроводено със знак. Но тогава господата полицаи спряха мен. Така неговата скорост бе представена като моя от пътните полицаи, но си останаха без баничката с боза тогава…

copyright: inews.bg

Предпочетох да си платя глобата пред това да изхранвам иначе добре угоените полицаи. Естествено скъпите коли не са в полезрението на същите тези полицаи, тъй като не се знае родословното им дърво. Страх ги е да не би случайно някой да им спре „даренията“, които получават по пътищата. По-лесно е да се показват техните шефове по телевизията и да изнесат разни сухи статистики колко нарушители били хванати по пътищата. Главното секретарче незнайно къде завряно си стои и чака да си вземе държавната заплатка от 2136 лв. на месец. А по пътищата в същото време положението става все по-страшно.

     Но ако той обърне внимание на битовата престъпност, вместо да жадува за телевизионна слава, тогава ще види, че МВР спи зимен сън. Както в градовете, така и в селата битовата престъпност е станало като пазаруване от магазина. В повечето случаи след кражба крайният резултат е прекратяване на наказателно производство по досъдебно производство  образувано срещу неизвестен извършител. Този неизвестен извършител е добре познат на полицаите, защото ходи в районното управление само за да се отчита. По селата хората живеят в страх главно от циганските паразити, които се мислят за недосегаеми от законите, защото ги пазят енти брой организации.

      Обаче в същото време полицейската гилдия е готова да стачкува, да блокира, да претендира. А защо и не увеличение на заплата и бонусите.

     Оказва се, че докато родната полиция ни пази всъщност изпълнява още доста странични дейности за своите „шефове“, които никак не са малко. Накрая излиза на екран някое „топ ченге“ за да обобщи колко добре всички си вършат работата и така да се запази утопията пред хората.

  
Пояснителна страница: https://www.police.bghelsinki.org/
Снимки: novini.bg,  inews.bg