15 неща, които носят късмет в дома :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
161
Добави коментар

Независимо дали сте суеверни или не, всеки иска домът му да споходен от късмет. Днес ще ви предложим няколко решения именно в тази посока.

Може да привлечете късмета в дома си по следните начини:

1. Червена врата

Ако предната врата гледа на юг, това е положителен сигнал. Според фън шуй боядисването на врата с южно изложение в червено или оранжево е на късмет. Ако вратата гледа на север – боядисайте я в черно или синьо.  Ако гледа на запад – в сиво или бяло. Гледа ли на изток – в зелено или кафяво.

2. Меки тъкани

Според някои изследвания меките материи в дома провокират усещане за комфорт и спокойствие. Да, това не е суеверие и не е на късмет, но предлага по-положително настроение.

3. Слонове

Тези големи животни са смятани за лоялни и мъдри. Това е причината, поради която се смятат за символ на късмета. Сложете малки фигурки на слонове в дома си, за да го защитават.

4. Свежи цветя

Те изпълват пространството с щастие. Хората, които практикуват фън шуй, вярвят, че носят и късмет.

5. Аромат на тамян

Следващият път, когато имате лош ден, прочистете зоната около себе си с тамян. Ще почувствате настъпването на хармония и ще привлечете късмета.

6. Плод

Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен – всички знаем тази поговорка. Изглежда, че купа с цитрусови плодове на свой ред привлича благоденствието. Освен това внася положителна енергия в дома.

7. Калинки

Всеки се оживява, когато види край себе си тези нежни насекоми. Има причина за това! Някои хора вярват, че калинките носят късмет.

8. Кръгови мотиви

Друг съвет от фън шуй е да разполагаме мебелите във всекиденвната в кръгова формация. По този начин енергията може да се движи в цялото помещение.

9. Подкова

В много култури битува вярването, че подкова, поставена над вратата, носи късмет. Струва си да я обърнете наобратно, за да не избяга късметът.

10. Свободно антре

Ако не искате да влагате много средства в излишни вещи, практикувайте фън шуй. Отстраняването на предметите от антрето ще ви помогне да имате повече късмет в живота.

11. Чай от лайка

Не само предлага приятен вкус и отпускащи свойства, но според някои хора носи просперитет и късмет.

12. Положението на огледалата

Според фън шуй огледалата трябва да се използват така, че да внасят положителна енергия. Когато разположите огледало на едно място, където отразява красива гледка, то изпълва дома с позитивна енергия.

13. Символ на звезда

Той няма практична употреба, но някои фермери вярват, че подобно на подковата носи късмет, и го поставят на хамбара.

14. Рибки

Те са символ на благоденствието, щастието и късмета.

15. Лампички с бял цвят

Такива обикновено използваме за украса по Коледа. Разположете ги в коридора или на верандата/балкона. Те ще насочат късмета към дома ви.