Слаба игра, но осминафинал за фаворитите Испания и Португалия – SportVox

1
123
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Португалия остана на второ място в група Б, след като завърши наравно 1-1 срещу Иран в последния кръг от първата фаза на Мондиал 2018.

„Мореплавателите“ поведоха едва в края на първото полувреме след магически гол на Рикардо Куарешма. Звездата на Бешикташ отбеляза великолепно попадение с удар с външен фалц от дъгата на пеналта, намирайки горния десен ъгъл на вратата на Иран.

В 52-ата минута Португалия получи дузпа за нарушение срещу Роналдо. Наказатеслният удар бе даден след консултация с ВАР. Кристиано застана зад топката, но Бейранванд отрази шута му.

Малко преди края на мача реферът Касерес не показа червен картон на Кристиано Роналдо за удар без топка срещу бранител.

В добавеното време и Иран получи дузпа след сигнал от ВАР за игра с ръка на Седрик. Карим Ансарифард бе точен от бялата точка.

В другия двубой също нямаше победител, след като Испания и Мароко завършиха наравно 2-2.

В 13-ата минута Иниеста и Серхио Рамос не се разбраха и поднесоха кълбото на Бутаиб, който тръгна на скорост и излезе сам срещу Давид де Хеа. Нападателят успя да стреля между краката на стража и откри резултата.

В 19-ата Иниеста получи топката от Диего Коща, излъга съперник и подаде към Иско, който от пет метра реализира хладнокръвно с висок удар – 1:1.

В 81-ата минута Ен Несири даде нов аванс на „атласките лъвове“, след като отбеляза страхотен гол с глава след центриране от корнер.

В 91-ата иберийци бяха зарадвани от страхотно попадение с пета на появилия се като резерва Яго Аспас. Нападателят на Селта се възползва от перфектен пас на Дани Карвахал и елегантно матира Ел Кажуи.

След тези мачове Испания са първи с пет точки, с колкото е и Португалия, но „ла фурия“ имат повече отбелязани голове. Иран е трети с четири пункта, а Мароко е последен с една точица.