Стотици шестват срещу цените на горивата в столицата

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Стотици се включиха в първата проява от двудневния национален протест срещу цените на горивата и горивния монопол в столицата. Над 300 камиона заляха околовръстното на София, придружавани от леки автомобили. Колоната достигна около 10 км.

Това сподели с “PoligrafF” Станислав Тенев – създател и администратор на групата “Шофьори Бургас”, която се присъедини към протеста на търговците и превозвачите на горива. Според тях, новият проектозакон ще съсипе някои от дребните и средните предприятия в бранша и ще повиши чувствително цените на горивата за крайния потребител.

”Ние сме против сивия сектор, но искаме законът да бъде поносим за всички нас”, коментираха протестиращите. Те отрекоха да имат проблем с правителството и с властта. По думите им, те просто искат гласът им да бъде чут.

Утре протестът продължава, този път пред сградата на Парламента, от 10:00 часа. Бургазлии, които искат да се включат в проявата, ще имат възможността да се възползват от организиран транспорт. Автобусите ще потеглят от Бургас около 4:30-5:00 часа сутринта и след протеста ще върнат обратно участниците.