Анита Мейзер брои 5 бона и излезе от затвора, вместо да бяга

1
153
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БЪЛГАРСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
Анита Мейзер брои 5 бона и излезе от затвора, вместо да бяга
Бившата миска си извадила документ, че страда от Синдром на Хашимото“ и не може да лежи в килия

26 Юни 2018 22:25
0

принтирай

|

текст

Осъдената за убийство бивш миска Анита Мейзер бе освободена от варненския арест днес, след като внесе паричната гаранция от 5000 лв., срещу която състав на Варненския апелативен съд я пусна на свобода, съобщава Varna24.bg.

Журналисти чакаха с часове на входа на следствения арест, за да се срещнат с Мейзер, излежаващата 4-годишна присъда за убийството на съпруга съпруга си Николай Димов напусна Варненския затвор не от изхода за арестантите, а от централния вход за магистратите. Докато „посрещачите“ се усетят, „рекламното лице на правосъдието“, както Анита нарече себе си, се метна в таксиметров автомобил и изчезна в неизвестна посока.

Делото срещу нея приключи на втора инстанция в понеделник. Съдът има 2-месечен срок, в който трябва да обяви решението си по делото.

В края на съдебното заседание защитата поиска отмяна на мярката за неотклонение, тъй като Мейзер е стояла продължително време в затвора и има здравословни проблеми. Адвокатът ѝ Петър Чалъмов посочи, че тя страда от болестта на Хашимото и това е било един от мотивите.

Анита Мейзер бе осъдена да лежи над 4 години в затвора. 

Съдът реши, че няма опасност Анита Мейзер да се укрие, и постанови парична гаранция в размер на 5 000 лв.

Мейзер обжалва присъда от 4,5 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай.

Окръжният съд реши и Мейзер да плати 150 хил. лв. кръвнина на майката на Николай, която беше предявила граждански иск за двойно по-голяма сума.