Тайните на Viber, които всеки потребител трябва да знае!

1
190
Добави коментар

Viber е едно от най-популярните приложения за провеждане на безплатни разговори по интернет.

Почти всички притежатели на смартфони ползват различни приложения, за да общуват помежду си, но най-популярното от тях безспорно е Viber.

Това мобилно приложение отдавна спечели любовта на своите потребители. За съжаление, повечето от тях не са запознати с всички тайни на Viber. Ако се интересувате от това как да се подобри работата на това приложение, то тази статия е за вас.

Тайни на Viber

1. Скриване на информацията за това, кога сте били в мрежата

Отворете “Настройки” – “Поверителност” и изключете статус “Онлайн”. Дори и да сте влезнали във Viber, никой няма да узнае за това.

2. Скриване на статус за видяно съобщение

Ако искате събеседникът ви да не разбира, че сте прочели съобщението от него, отидете на Настройки, изберете “Сигурност” и махнете отметката на елемента, който е отговорен за уведомленията за прочетени съобщения.

3. Не запълвайте паметта на телефона си

Снимки и видеозаписи от чатовете във Viber по подразбиране се съхраняват в телефона ви. За да не се претрупва паметта му, най-добре е да изключите тази настройка. Отидете на “Настройки” – “Мултимедия” и деактивирайте “Запазване в Галерия”.

4. Изпращане на дневника на съобщенията на имейла ви

За да създадете резервно копие на файла на дневника на съобщенията ви на компютъра, изпращайте кореспонденцията си до вашата електронна поща. Текстът от Viber може да бъде изпратен, както следва: “Настройки” – “Обаждания и съобщения” – “Изпращане на дневника на съобщенията”.

5. Скриване на профилната снимка от неизвестни потребители

Ако не искате снимката за профила ви да се вижда от всички потребители, трябва да отидете в “Настройки” и в раздел “Поверителност” да изберете “Снимка на профила” – “Никой”. Сега потребителите, които не са в списъка на контактите ви няма да виждат снимката ви.

6. Изключване на статуса “Използват приложения”

Друга възможност: почти всички приложения и игри, които инсталирате на телефона си се синхронизират с Viber. По този начин, те са достъпни и за останалите контакти от вашия списък. За да изключите тази функция, отидете на “Настройки” – “Поверителност” и махнете отметката “Използват приложения”.

7. Поставете парола

Ако не искате някой да чете вашите съобщения можете да поставите парола на Viber. Самите съобщения не предлагат такава възможност, но такава полезна програма, лесно можете да изтеглите от App Store и да я инсталирате в рамките само на няколко минути.

Предполагаме, че сред приятелите ви има много потребители на това приложение, затова ви съветваме да споделите с тях тази полезна информация!

loading…