Бразилия и Швейцария продължават напред на Мондиала – SportVox

1
83
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Бразилия спечели първото място в група Е на Мондиал 2018, след като надигра Сърбия с 2-0 на стадион „Спартак“ в Москва.

Двубоят започна доста спокойно за „селесао“, а лошата новина за Тите дойде около десетата минута, когато се наложи да заменя Марсело с Филипе Луис. В 24-ата Неймар получи шанс да стреля от десетина метра, но Стойкович изби изстрела му.

В 36-ата минута Фелипе Коутиньо изведе по страхотен начин Паулиньо, а халфът на Барселона се разписа с едно докосване, пращайки топката в мрежата – 1-0.

В 55-ата минута Неймар се откъсна леко вляво, навлезе в наказателното поле и отправи удар, който обаче бе много слаб и Стойкович улови.Последва натиск на „плавите“, но Митрович от няколко метра не успя да отбележи.

В средата на второто полувреме интригата бе убита. Тиаго Силва се разписа с глава след изпълнение на корнер и сложи край на мечтите на сърбите.

В другия мач Швейцария и Коста Рика завършиха наравно 2-2.

Бразилия завършва на първо място в групата със седем точки и в осминафиналите ще срещнат тима на Мексико. Швейцария е на втора позиция с пет пункта и в следващата фаза ще спорят с отбора на Швеция. Сърбия е трета с три точки и отпада, а на дъното остана Коста Рика с една.