Путин и Тръмп се срещат на 16 юли

1
159
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ГЕОПОЛИТИКА
Путин и Тръмп се срещат на 16 юли
Договорено е разговорите да се проведат във финландската столица Хелзинки

28 Юни 2018 15:52
0

принтирай

|

текст

 Президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп ще се срещнат на 16 юли следобяд в Хелзинки – обявиха едновременно прес-секретарите във Вашингтон и Москва. 

Кремъл съобщи, че двамата ще обсъдят „перспективите за развитие на отношенията между Москва и Вашингтон, както и въпроси на международната политика.

От Белия дом на свой ред обявиха, че в центъра на разговорите ще бъдат проблемите на международната сигурност.„В съответствие с постигнатите договорености на 16 юли в Хелзинки ще се състои срещата между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. По време на преговорите ще се обсъдят текущото състояние и перспективите пред развитието на руско-американските отношения, както и актуалните въпроси от международния дневен ред“, пише в официално заявление на руското президентство.По-рано съветникът на руския президент по външната политика Юрий Ушаков заяви, че избраното средство е удобно и за двете страни. Той допълни, че се очаква срещата да продължи няколко часа – планира се протоколна част, среща на четири очи и съвместна пресконференция. Той заяви, че очаква Путин и Тръмп след срещата да приемат съвместно заявление, „което ще обрисува по-нататъшните стъпки на двете страни и в план на подобряване на двустранните отношения и в план на съвместните действия на международната арена, и в план на осигуряване на международните стабилност и сигурност“.