Не изхвърляйте семките от диня! Нямате си представа, колко са ценни и какво лекуват!

1
151
Добави коментар

По време на консумация на диня, много хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го правят, си помагат за храносмилането и за съжаление това е всичко.

Докато престояват в храносмилателния тракт, семките остават цели и по тази причина само механично подпомагат храносмилането , докато големия брой полезни свойства остава неизползван.

За да се възползвате от лечебните свойство на динените семена, е необходимо те да се смелят или опекат, за да можете да достигнете до драгоценното им съдържание.

Те съдържат фибри, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт , помагат в случай на поява на чревни паразити, както и за лечение на болни от жълтеница, водени заболявания и възпаления в организма.

Семената от диня съдържат веществото цитрулин, което действа като антиоксидант, помага за лечение на кръвоносните съдове, при атеросклероза , при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени в началото на 20 век, установили, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища.

Според техните изследвания, използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за отстраняване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища. Те препоръчвали този чай: Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от диня, счукват се, или се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода.

Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден почивка.

loading…