Стилната необходимост на лятото – кърпа на главата

1
171
Добави коментар
svetla58
svetla58

Когато говорим за ваканционния ни стил, изброяването няма да продължи дълго. Всички знаем, че основното, от което се нуждаем, най-общо казано, е cool бански костюм и чифт шикозни очила.

КУПИ шал с абстрактен десен – БЯЛО С ЧЕРВЕНО, КАФЯВ и БЯЛО С ЦИКЛАМЕНО

Но нека си говорим истината – да, това ни е необходимо, но пък тази традиционна комбинация трудно кара хората да се обръщат след нас точно в този сезон, затова се позамислихме и стигнахме до извода, че ключът, който ще качи няколко нива нагоре нашия summer style, е… аксесоарите.

КУПИ квадратен раиран шал в РОЗОВО, БЯЛО и ЧЕРНО

Добре подбраните аксесоари са като солта на всяко блюдо.
Топът на нашата класация е копринената забрадка или, казано по нашенски – чемберът. Онази толкова нелицеприятна част от тоалета на нашите баби, която, сигурни сме, и до днес, не намира естетичното си място в гардероба. Но пък в наши дни масово Instagram звездите и фешънистите пламенно я защитават  и упорито се опитват да й намерят място точно на върха – буквално – върху нашите глави.

Оказва се, че това е класическа тенденция, която следва хода на времето години назад. Началото му е било дадено като знак за социалната принадлежност на дамите, но днешната му модерна интерпретация е с много по-рокендрол звучене.

От военните съобщения, които били пренасяни в забрадки, през ретро блясъка на иконичните, за своето време, звезди, Grace Kelly на Френската ривиера или Brigitte Bardot, та стигнем дори и до настоящата кралица на Англия Елизабет II – всички могъщи жени пионерки, които избраха да поемат по пътя на собствената си визия за живота и света.

КУПИ шал с флорален тропически десен – БЯЛО И РОЗОВО, БЯЛО И СИНЬО и БЯЛО И ЧЕРНО

Носенето на традиционния хиджаб също е вид интерпретация на забрадката и се третира като положителен избор на съвременните млади жени. Така че дори може да се каже, че кърпата за глава не е просто моден избор, а цяло едно феминистко движение.

КУПИ тъмносин раиран шал

КУПИ черен шал с флорална шарка

КУПИ черен шал на точки

Успокояващото е, че не е задължително да носите чембера само и единствено като забрадка. Можете да го трансформирате по всевъзможни начини – тип лента на главата, увит около конската ви опашка, завързан като панделка отпред на челото или леко на една страна и каквото още можете сами да си измислите. Което и да изберете, със сигурност ще прибавите рафиниран блясък към визията си.

КУПИ шал с животинска шарка

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Grace Kelly, бански костюм, ваканционен стил, забрадка, кърпа на главата, слънчеви очила, чембер