Да наемем или да закупим строителна и ремонтна техника

3
261
Добави коментар
clashbade
clashbade

Съвременното строителство се развива със завидни темпове, а техниката става все по-модерна. Днес ние предпочитаме да залагаме на комфорта си и дори при елементарни дейности прибягваме до услужливите машини. Ето защо рядко ще ни видите с отвертка в ръка, но за сметка на това винтовертът се среща в килера на почти всяко семейство. В глобален аспект нещата са още по-динамични и изискват солидни инвестиции, за да си в крак с времето.

Не само у нас, но и в цял свят, отдаването на строителна механизация и инструменти под наем, е изключително популярна дейност и тя не спира да предизвиква интерес. Защо? След като можем да отскочим до най-близкия магазин и да се сдобием с необходимото оборудване? Всъщност, както се оказва на практика, това е доста спорен въпрос, а доводи могат да се открият в полза и на двете страни.

И все пак – ето как да се ориентираме и да вземем правилното решение, когато имаме потребност от техника, било за домашен ремонт или работейки по крупен проект:

Нека да вложим средства, те се възвръщат

1. Щедри разходи

Повечето предприемачи вярват, че когато правят разходи, те ще донесат резултати впоследствие. Разумните предприемачи обръщат внимание и гледат да прекратят всяко разточително поведение в зародиш, защото то може да им коства сериозен трус или дори фалит. Тук е тънката граница, когато трябва да се направи умела преценка на ситуацията.

2. Винаги в асортимента

Ако сме компания, която непрекъснато поема ангажименти в сферата на строителството и ремонтите, ние ще се стремим да удовлетворим очакванията на клиентите си. Тоест, бихме искали да имаме в асортимента си всякакви уреди – от най-дребните до свръх тежката механизация, която би могла да влезе в употреба.

Това е професионален подход и е достоен за уважение, стига да можем да си го позволим, разбира се. Не е тайна, че строителните фирми все по-рядко заделят средства за закупуването на машини, нито имат опция да поддържат автопарк и склад с тях. Просто защото това е особено скъпо занимание.

3. Гъвкави услуги по каталог

Осигуряването на техника означава, че ние сме способни да сбъднем мечтите на всеки, който се е свързал с нас. Не си поставяме никакви ограничения и не се чувстваме неудобно, тъй като не се налага да отказваме и отклоняваме изненадващи предложения от страна на клиентите.

4. Обучен персонал

Можем да се гордеем с обучения си персонал, който винаги ни е на разположение (назначен на заплата във фирмата). Понякога е готов да се отзове и за лични услуги, стига да сме редовни с коледните бонуси. И това ако не е предимство!

Не ни се налага да търсим хора периодично, които тепърва да пращаме на курсове и да влагаме ресурси в тяхното развитие. Нужно е само да уважаваме подчинените си и да се стараем да ги задържим на работното място.

5. Конкурентноспособност

При така описаните фактори, ние определено можем да сме достойна сила в една конкурентна среда. След като малцина могат да се похвалят с подобни параметри и разполагаема техника, явно ни предстоят само доволни клиенти и спечелени проекти.

Да наемеш строителна техника – стратегия от висша степен

1. Далновидност

Да направиш равносметка, която ти подсказва наложително оптимизиране на разходите, може да бъде доста полезно, ако искаш да докажеш себе си и в бъдещ период. Фирмите, които залитат в крайности и не проявяват далновидност, обикновено завършват безславно.

2. Лавиране между поетите ангажименти

Когато сме избрали да наемаме техника, вместо да харчим от бюджета си и да я купуваме, можем умело да лавираме между поетите ангажименти. При отлично планиране ние ще поемаме краткосрочни проекти, които изискват извършването на само определена, специфична дейност. Техниката, която ще бъде употребена при нея, вероятно ще бъде ненужна впоследствие и е напълно излишно да я задържаме.

3. Без амортизация

Ние изобщо не се налага да мислим за амортизацията на техниката, защото повечето от нея взимаме под наем от фирми, които се грижат старателно за нейната поддръжка. Не следим гаранционни срокове, нямаме притеснения при възникнали аварии и повреди. Отговорността е на друга компания и можем да сме напълно спокойни в това отношение.

При тази схема отпадат и някои задължителни застраховки, смяна на части и влагане на каквито и да е консумативи.

4. Край на разходите за гориво

При непрестанно растящите нагоре цени тази точка е повод за значително облекчение.

5. Точни договорки за цени и параметри

В хода на строителните дейности може да се появят различни потребности. И тогава ние може да предвидим всяка стойност, а и да уточним бързо техническите параметри на съответното оборудване.

6. Несравнимо удобство

Техниката е на разположение във всяка точка на страната и може да бъде доставена, ако в града ви няма представителство на фирмата, която отдава под наем. След като поръчката пристигне, вие получавате и кратък инструктаж за безопасно ползване. В повечето случаи е достатъчно да вдигнете телефона и да уговорите детайлите около заявката, а на място се урежда и цялата документация, което спестява време и средства.

Строителни машини и техника се наемат не само в бизнес средите, където това отдавна вече трайно се е превърнало в безценна услуга. В домашни условия също можем да разчитаме на съдействие, защото все по-рядко можем да звъннем на вратата на съседа и да го помолим за дрелка, къртач, уред за измерване или трион.

Днес всички търсим информацията в интернет – той е най-сигурният ни и верен посредник, когато имаме нужда от нещо или искаме да узнаем контакти на дадена компания, отзиви за работата на екипите и цялостния й рейтинг. Собствениците на дружества осъзнават значимостта на онлайн присъствието и с удоволствие плащат определена цена за seo оптимизация на сайтовете си. Само така потребителите могат да ги откриват лесно и да се превръщат в ползватели на услугите, които предлагат. И ако някой все още го подценява, то той неслучайно е на опашката и трябва да вземе спешни мерки, за да догони останалите.