Рецидивист избяга зрелищно от френски затвор

1
107
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТОЗИ ЛУД, ЛУД СВЯТ
Рецидивист избяга зрелищно от френски затвор
46-годишният редицивист Редоан Фаид, излежаващ присъда от 25 г. за грабежи се измъкнал с хеликоптер, който се кацнал в двора на затвора в град Ро в департамента Сен-е-Марн

02 Юли 2018 01:49
0

принтирай

|

текст

Известен гангстер избяга от френски затвор с хеликоптер – съобщи в. Le Parisien. . 

Редоан Фаид е избягал, след като трима тежковъоръжени съучастници са приземили хеликоптер в двора на затвора в град Ро в департамента Сен-е-Марн, югоизточно от Париж.

Избягалият е известен престъпник във Франция, който е вкаран зад решетките за серия грабежи.

През 2009 г. той публикува книга за израстването си в престъпни квартали в Париж.

 

Въпреки че той твърдеше, че е оставил криминалния живот зад гърба си, през 2010 г. е замесен в неуспешен грабеж, който завърши с убийството на полицай. За престъплението беше осъден на 25 г. затвор в департамента Сен-е-Марн.

Той и преди е бягал от затвора. През 2013 г. бяга от затвор в Северна Франция по-малко от час след вкарването му. Взема четирима надзиратели за заложници като човешки щит и разбива няколко врати, използвайки динамит.

Заловен е 6 седмици по-късно.
 

Френският новинарски сайт Europe 1 информира, че гангстерът и съучастниците му са избягали от двора на затвора, който не е защитен с ограда. Няма пострадали хора. По-късно хеликоптерът е открит в североизточно предградие на френската столица. Полицията е започнала мащабна акция по издирването му в парижки регион.

Френско-алжирският престъпник е един от най-издирваните във Франция през 2013 г.

46-годишният твърди, че престъпният му живот е вдъхновен от американски филми като „Scarface“ и „Heat“.