Различната Италия

1
87
Добави коментар

Цена: 895 лв.

*Промо цена до 01.08.2018г. – 835лв.1 ден 09.09.2018 Ботевград – София – Венеция – 1200 км.
Отпътуване от Ботевград в 18:00 ч. и от София в 19:00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Пунта Сабиони. Нощен преход.
 
2 ден 10.09.2018 Венеция
Пристигане в Пунта Сабиони ранен следобяд. По желание отпътуваме с корабче за Венеция. Пешеходна обиколка на забележителностите в историческия център на града с местен екскурзовод около 1,5 ч; Площад  Сан Марко с едноименната катедрала, Камбанарията, Двореца на дожите, Моста на въздишките, достигаме до пъстрия пазар на Моста Риалто над Канале Гранде. Свободно време в града за шопинг и разходка. Връщане в  Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в района на Кавалино. Нощувка.

3 ден 11.09.2018 Венеция – Милано – 300 км.
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Милано. Пристигане около обяд. Пешеходна разходка в историческия център на Милано: замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала; пасажът „Виторио Емануеле“; Музикалният театър „Ла Скала“Свободно време за  шопинг. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

4 ден 12.09.2018 Милано- Болония – Рим – 600км.
Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Болония. Пешеходна разходка в Болония: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време за обяд.  Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел в района на Рим. Нощувка.

5 ден 13.09.2018 Рим
Закуска. Туристическа програма  – пешеходна обиколка на Рим с екскурзовод на български език: Колизеума, Римския форум , разглеждане на църквите „Санта Мария Маджоре”, „Сан Пиетро ин Винколи”, „Сан Клементе” с гроба на Св.Кирил Философ., Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви” (около 3,5-4 часа). Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден 14.09.2018 Рим – Неапол – 230 км.
Закуска. 8:00 ч. Туристическа програма  –  посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа. Отпътуване за Неапол. Настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.
 
7 ден 15.09.2018 Неапол – Помпей – Неапол – 100 км.
Закуска. В 8:00 ч.автобусна и пешеходна обиколка на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. По време на обиколката ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – Маргарита Неаполитана, да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи, за да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Отпътуване за Помпей.
Вулканът Везувий, изригва през 79г., е разрушава някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел и пемзата, с които е бил затрупан са съхранили за поколения напред богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Тук ще видите как са живели в онази далечни времена жителите на Римската империя. Съхранени са Храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, водопроводът, улицата на Изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много, много др. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден 16.09.2018 Неапол – о.Капри – Неапол – Бари – 300 км.
Закуска. Свободно време за разходка в Неапол. По желание в 8,00ч. трансфер до пристанището на Неапол, където с ферибот ще се придвижим до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес. От пристанището на острова с фуникуляр ще се изкачим до град Капри. По време на пешеходната разходка в града ще разгледаме църквата Свети Стефан и градините на император Август. Живописната тераса, скалистият морски бряг, откриват спираща дъха панорама. Обгърнат в мистерия природен феномен са скалите Фаралиони – варовикови скали в морето. На главния площад на Капри „Умберто I” има кафенета, барове, магазини , оживено място за срещи и развлечения. Свободно време за обяд. Връщане в Неапол. Отпътуване за Бари. Качване на ферибот за Игуменица. Нощен преход с ферибот.

9 ден 17.09.2018 Игуменица – София – Ботевград – 680 км.
Пристигане на пристанището в Игуменица. Отпътуване с автобуса за България по маршрут: Игуменица – Янина – Козани – Солун – София – Ботевград. Пристигане в Ботевград късно вечерта.