Как да спасите мазето си от съседите

3
200
Добави коментар
clashbade
clashbade

Да почистим мазетата си пролетно! Вече сте чули за този призив и вероятно сте положили усилия, за да се включите в кампанията. Резултатите обаче не ви задоволяват, защото някои съседи правят всичко възможно да ги спъват и все така не успявате да излезете с тях на глава. Почти няма блок, в който да не валят оплаквания, че нечие мазе е затрупано с чужди боклуци.

Какви са вариантите да спасите мазето си от съседите:

• Човешки разговор

Не бързайте да казвате, че вече сте го правили и не очаквате положителен развой. Опитайте за последно.

Ако човекът не отваря, когато го посещавате на вратата и звъните настоятелно, може би избягва контакт и надали ще се отзове на желанието ви. Но може да го срещнете на някое събрание или случайно в асансьора – не пропускайте и този шанс за разрешаване на въпроса. В краен случай помолете касиерката или домоуправителя, да му отправят послание от ваша страна.

• Съдействие от външни лица

Ако входът ви се обслужва от професионален домоуправител, може да се обърнете и към него за излизане от ситуацията. Разбира се, че това може да ви коства повече нерви и загубено време, но все пак усилията си заслужават. Помислете си, че най-сетне ще може да видите мазето си почистено и свободно да влизате в него.

• Работници на помощ

Често около контейнерите за смет може да срещнете хора, които са готови срещу минимално заплащане или дори храна, да свършат тази работа в мазето. Ако вещите, които са изсипани пред помещението ви са ценни за някого, още по-зле за него, щом е решил да ги съхранява пред чужда собственост. Особено, ако сте му отправяли няколкократни молби да си ги прибере. Време е за кардинални мерки. Платете и нека ви лишат от струпаното пред мазето ви.

• Професионално почистване

Това е най-препоръчителният вариант, който ще ви остави доволни във всяко едно отношение. Съчетайте го с почистване отвътре. Освен това надали ще ви излезе скъпо, а и няма да рискувате някой от улицата да отнесе със себе си и нещо ценно за вас. След извършването на подобна услуга мазето ви ще блести и ще може да си го подредите според своите представи, а пред вратата му няма да има нищо, което да възпрепятства достъпа ви.

Дори мазето в момента да ви е последната грижа, предвид липсата на време, отделете му дължимото, за да усетите генерална промяна в жилището си. Така ще може да изнесете много багаж, който ви пречи в килера или в стаите и ще внесете нов прилив на енергия.

Професионална фирма за кърти, чисти и извозва, която предлага почистване на вашите мазета и тавани на много добри цени.