Жорж Жанчев получи инфаркт на улицата | Temaonline.bg

1
141
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Колоритният политик Жорж Ганчев е бил приет болница с опасност за живота, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници.

78-годишният Ганчев е припаднал на паркинга на площад „Ал. Батенберг“.

Сигнал към „Спешна помощ“ е подаден в 15.06 ч. Още на седмата минута в 15.14 ч.  линейката е била на място.

Жорж Ганчев е бил контактен, но с остър, масивен инфаркт. Откаран е в болница „Света Екатерина“.

През 2016 г. Жорж Гнчев отново се кандидатира за президент на България. Припомнете си във видеото горе.

 

Жорж Ганчев Ганчев (с рождено име Георги Ганчев Петрушев) е български политик, многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок), български и британски фехтовач (състезател и треньор), британски и американски театрален и кинодеец (актьор, режисьор, сценарист, драматург, продуцент), американски и български писател. Ганчев е и бивш сътрудник на Второ главно управление на Държавна сигурност между 1970 и 1990 г. с псевдоним „Жорж“.

След 10 ноември 1989 г. участва в учредяването на СДС. През 1990 г. основава партията Български бизнес блок (Бизнесблок, БББ) и остава неин първи председател до 1996 г. Участва в президентските избори през 1992 г., получава 17% от гласовете, което го нарежда на 3-то място сред кандидатите на първия тур.

Депутат е в 37-ото и 38-ото народно събрание. В парламента е председател на парламентарната група на Бизнесблока (1995 – 2001), оглавявал е парламентарната Комисия за радио, телевизия и съобщения.

С решение 2/1995 г. на Конституционния съд пълномощията му като народен представител са прекратени предсрочно от 13 април с.г. (по време на 37-ото НС) поради двойно гражданство (американско).