Онлайн реклама – Internet реклама Уеб реклама

1
168
Добави коментар

Уеб реклама

В съвременния свят сериозна сума пари се инвестира за реклама в телевизията. Един вестник е 70% от реклами, а радиото се издържа изцяло от реклами. Доказан факт е, че Интернет увеличава рекламата извън мрежата, затова по радиото ще чуваме все повече реклами за сайтове. Бъдещето на медиите е в комбинирането по между им.
Интернет реклами според определението на асоциацията на рекламните агенции са всякаква платена форма на контролирано въздействие, осъществено посредством Интернет за предоставяне на стоки или услуги в интерес на явен източник.
Някой задавал ли си е въпроса кога е възникнала първата Интернет реклама?

Няма да повярвате, ако Ви кажа, че тя всъщност е била спам!!!

На 12. 04.1994 г. в САЩ – Л. Кантер изпраща първия масов мейл за да рекламира адвокатската си кантора. Същата година се появяват първите банери с реклама за бира.

1995 първото обединение на рекламодатели за 40 000 $ основно алкохолни компании J. Същата година Интернет достига 5 000 000 потребители.

1996 г. – поява на анимираните банери и Yahoo въвежда заплащането на клик. Появява се и първия брандиран сайт.

Създава се ІАВ – световна организация за интернет реклама и първите банер стандарти.

В България се появява някаде около 2001 година. В САЩ през 2001 г. потребителите са били 40 % от обществото, колкото са днес в България. Това значи, че тепърва малкият бизнес у нас ще навлиза бавно в Интернет рекламите, използвайки ги за маркетинговите си цели. Очаква се вертикалната организация на социалните медии и социалните мрежи да привличат все повече потребители при все по-ниски разходи за реклами.

Бумът на интернет рекламите в България е през 2002 г. с редизайна на Dir.bg, който въвежда банери небостъргачи.

2003 г. Mail.bg предлагат първата таргетирана реклама у нас.

Българите обичат новостите. Вече се изясни, че имаме един от най-бързия Интернет в Европа и на база използването му сред населението сме съизмерими със страните от централната част на континента. Но хубавите новини свършват до тук.

Вижте само статистиката за миналата година и ще разберете какво бъдеще ни чака.

Имайте в предвид, че натрапените реклами не печелят, а ще имат ефект рекламите, които потребителя избира сам. Точно подобни услуги предлагат социалните мрежи, затова използвайте ги.

« НАЗАД