Социални мрежи маркетинг

1
220
Добави коментар

Социални мрежи маркетинг

Няколко трика за публикуване, ценообразуване и маркетиране на вашето съдържание

2017-та определено е годината на съдържанието и то далеч не става дума само за съдържанието в нашия собствен уеб сайт. Лавина от статии, прес-съобщения, PR материали, Facebook и Instagram постове залива ежедневно нашето онлайн пространство, а целта е повече от ясна – всички искат да ПРОДАВАТ ПОВЕЧЕ!

Следвайки световните маркетинг тенденции, се опитваме да създаваме все повече съдържание, да го правим все по-полезно и подходящо към споделяне (shareаble). Пишем оригинални текстове, създаваме видео, плащаме за копирайтинг, за редакциии, дизайни, качествени фотографии и какво ли още не, докато сглобим подходящи за четене и споделяне материали.

И все пак, увлечени по качеството и количеството на съдържанието, успяваме ли да постигнем най-важното? Достигаме ли до оптималния брой хора? Получава ли нашето ценно съдържание необходимия обхват?

„10 безплатни начина да увеличите трафика на блога си“

Дотук е ясно – трябва да популяризираме веднъж създаденото съдържание, но как? Попадали ли сте някога на заглавия от сорта: „10 безплатни начина да увеличите трафика на блога си“? Добрата новина е, че действително съществуват такива безплатни начини за популяризиране на съдържанието ни. А лошата е, че като всички безплатни и хубави неща, това са крайно ограничени по мащаб възможности. Можете да пратите линк на приятелите си. Можете да оптимизирате за индексирането на всеки материал в Google. Може да споделите статията си в някой популярен форум или Facebook група. Но, това е крайно недостатъчно. Истината е, че ако искате творението ви да стигне до наистина много хора, например до 1 милион читатели, е нужно да използвате платени методи.

Спрете да произвеждате съдържание на килограм. Напишете само една статия.

Знаете ли, че една единствена добре написана статия, която представя продукт или услуга, може да бъде ракета-носител на целия ви маркетинг в продължение на месеци? Когато установим, че нашето съдържание „работи“, бихме могли буквално да го „изстреляме“ към повече и повече читатели докато постигнем т.нар. „насищане“. Този маркетинг термин означава да рекламираме статията, докато успеем да информираме почти всички потенциални клиенти на един пазар.

Вместо да бъдат агресивно маркетирани, голяма част от създадените материали са оставени да прашасват на последните страница в нечий фирмен блог. Пишат се нови статии, а темите постепенно се изчерпват. Неизбежният резултат е че псотепенно стават нерелевантни или дори скучни. Докато накрая блоговете биват съвсем занемарени и нарочени за „неработещи“. Не допускайте това да се случи и на вас!

« НАЗАД