Нашенец опита да внесе в страната упойващи лекарства, ползвани за производство на дрога

1
116
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нашенец опита да внесе в страната упойващи лекарства, ползвани като прекурсори за производство на дрога. Опитът му за контрабанда се оказа неуспешен. Митничарите на “Малко Търново” открили медикаментите в багажника му.

Кола с марка “Мерцедес” пристигнала на пункта от Турция на 1-ви юли. Шофьорът и пътниците в автомобила, също български граждани, заявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалатапроверка на автомобила, миническите служители открили в багажното отделение на колата недекларирани 240 ампули с надписи на инжекционен разтвор, който се използва за анестезия в стоматологията, също и 15 кутии, съдържащи общо 75 грама медицинска паста с изписана на етикета основна субстанция ефедрин – прекурсор за производство на наркотици.

При извършения полеви наркотест, субстанцията в кутиите реагирала на опиат. В автомобила били открити още недекларирани 42 броя отделни стоматологични инструменти, 15 броя резервни части и стоматологични консумативи.

Шофьорът признал, че стоките са негови. Заявил, че ги е закупил за лично ползване от Турция. Пратката обаче била задържана, а по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.