Oprah Winfrey на корицата на British Vogue

1
153
Добави коментар
svetla58
svetla58

Що се отнася до обществения живот днес, независимо дали в модата, политиката или нашия силно ангажиран живот Online, изглежда, че списъкът на лицата, които успяват да предизвикат универсална радост и уважение у обществото като цяло, става все по-кратък. Това обаче не се отнася за звездата от корицата, която обримчва всички тези качества в своя собствен образ и харизма. През последните 30 години тя е американски журналист, водещ на talk-show, собственик на мрежа, продуцент, актриса и филантроп, която успява да се превърне в едно от най-обичаните присъствия на световната сцена.

Oprah Winfrey е звездата от корицата на British Vogue за август 2018. Снимките направиха Mert Alas и Marcus Piggott, а британският бог на модната библия Edward Enninful направи цялата стилизация на визията на черната перла на световния шоубизнес. Косата бе оставена в ръцете на Nicole Mangrum и Malcolm Edwards, а златните пръсти на Derrick Rutledge разкрасиха, почти съвършеното лице, на ТВ водещата. По специална поръчка, Stella McCartney изработи тоалета от тафта, с който бе облечен августската корица, а бяло-жълти диаманти и изумруди от Buccellati проблясваха на кадифения фон върху ушите на жената чудо.
Това е второто появяване на корицата на Vogue за 64-годишната жена. Първото бе през далечната 1998 година, когато тя покри октомврийския брой на US Vogue.

В списанието медийната икона говори за расата, феминизма, за сватбеното й появяване, за любовта и загубите в нейния живот – и всичко това, преплетено със слуховете за политическата кариера на г-жа Уинфри. Благодарение на единственото интервю, взето от писателката Decca Aitkenhead, този път не Опра задава въпросите. Сега тя е от другата страна и говори искрено и лично за себе си.

Oprah Winfrey е облечена с поръчково дантелено палто с диаманти на Simone Rocha, дантелена маска по поръчка, направена от Philip Treacy и черно-бял диамантен пръстен от Chanel Fine Jewellery.

След пламенната реч на грандамата на телевизионния ефир по време на тазгодишните награди Golden Globes, която с думите си показа, че подкрепя движението Time’s Up, масово хората започнаха да скандират „Опра президент” и имайки предвид целият филантропски начин на живот, убеждения и каузи на звездата, не бе толкова неприемлива идеята през 2020 именно тя да се кандидатира за президент на Съединените Американски Щати. Само че всички, които очакваха това да се случи, ще бъдат крайно разочаровани, защото самата Уинфри опроверга категорично тази идея: „В тази политическа структура – всичките задкулисия, игрички, лъжи, цялата плява и боклуци и всички грозни неща, които се случват на заден план – мисля, че не бих могла да оцелея. Нямам способността да се справя. Това не е чист бизнес. Ще ме убие.”

Oprah Winfrey носи сатенена рокля на Alexander McQueen, диамантена гривна в косите, диаманти, корали и шпинели на обеците , пръстен с диамант и рубин на Van Cleef & Arpels и диамантен пръстен на Asprey.

В интервюто тя пламенно разказва за своята емоционална, ментална и физическа нагласа и цялостната и подкрепа към движенията #Metoo и Time’s Up. „Хората говорят, че „това са толкова тъмни времена”, но какво ще стане, ако променим парадигмата? Защото аз го виждам по различен начин. Аз го виждам така: Не е ли забележително, че се събуждаме? В продължение на години жените са имали преживявания, които са засягали тяхната психика и физика, а и не само те. Това е, което се случва на всички, като цяло. Мълчейки, те позволяват по този начин не просто да корозират, а да стигнат психози. Вие трябва да се научите на щастие.”

В серия от снимки на лъскавите страници можете да видите, че милиардерката запазва своята кралска естетика, носейки рокли на британските модни великани Erdem и Alexander McQueen и бижута на Van Cleef & Arpels.
По-рано това лято, медийната звезда беше една от шепата холивудски гости, която бе поканена на сватбата на херцога и херцогинята на Съсекс. Какво усещане остави у нея този ден? „Остави ме с усещането, че всичко е възможно чрез силата на любовта. Преподобният Curry беше прав!”

Oprah Winfrey носи зелена жакардова рокля по поръчка, брошка и обувки на Erdem, диамантено-рубинен орнамент в косата на Bina Goenka, смарагди и диаманти на обеците и маншети на G by Glenn Spiro., смарагдов пръстен , заобиколен от диаманти на Moussaieff и диамантен пръстен на Bulgari.

Звездата разкри как облеклото на подобно събитие може да бъде минно поле, дори когато сте Опра Уинфри. Два дни преди самата сватба Опра погледнала снимката на кремавата рокля, която бе специално конструирана и създадена за нея от Stella McCartney и изненадващо осъзнала, че: „тя изглежда бяла, не кремава. Веднага направих запитване в GOOGLE „Можеш ли да носиш бяло на сватба? Отговор: Не, не рискувайте!”” В крайна сметка McCartney работила денонощно, за да я превърне роклята в розово видение, с което темпераментната водеща да главозамайва гостите.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
#Metoo, Alexander McQueen, British Vogue, Buccellati, Decca Aitkenhead, Derrick Rutledge, Edward Enninful, Erdem, Golden Globes, Malcolm Edwards, Marcus Piggott, Mert Alas, Nicole Mangrum, Oprah Winfrey, Stella McCartney, Time’s up, Van Cleef Arpels, актриса, американски журналист, Бижута, водещ на talk-show, продуцент, собственик на мрежа, филантроп