Най-после ми разкриха тайната: Най-вкусните кисели краставички си искат само тази добавка и стават за чудо и приказ

1
116
Добави коментар
slavchev
slavchev

Бавно и полека навлизаме в сезона на зимнините и туршиите. Тази година зеленчуковата реколта е отлична и ако проявим малко усърдие, цяла зима ще похапваме вкусотийки.

Киселите краставички са любими на цялото семейство и си ги правим от години. Едва миналата година обаче една приятелка ми разкри тайната си и останахме във възторг от резултата. Към общо взето класическата рецепта тя добавя няколко зрънца синапено семе. И наистина, приготвени така, киселите краставички са просто безупречни.

Ето и цялата технология.

Необходими продукти за 1 стандартен по размер буркан (аз избирам такива с винтови капачки): 8-10 краставички тип корнишони; 50 милилитра оцет; 1/4 глава лук; 5-6 зърна черен пипер; 1 супена лъжица захар; 1 супена лъжица сол; няколко стръка пресен копър; синапено семе.

Начин на приготвяне:

Нарежете краставиците по дължина с височината на буркана. Предварително подгответе подправките за зимнината – поставете в буркана копър, лук и черен пипер, по желание добавете и синапено семе. След това подредете нарязаните краставици в стъкления съд, като се стараете максимално да оползотворите пространството на буркана.

В отделна тенджера, на слаб огън, загрейте оцета, смесен с вода, както и със солта и захарта. Когато компонентите се смесят и затоплят, ги излейте в буркана. Напълнете бурканите до ниво два пръста под гърлата им. После ги затворете добре с подходящи капачки. Варете ги в голяма тенджера в продължение на 5 минути след завирането на водата. След стерилизирането, извадете бурканите и ги охладете. Киселите краставички са готови за консумация още на следващия ден, но отлежаването на хладно място ще допринесе за още по-голямо подобряване на вкусовите качества.

loading…

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани