Опаковане на багаж при преместване в София

2
213
Добави коментар

Вълнението от нанасянето в нов дом е изключително приятно, но цялата работа, която е свързана с физическото преместване, може да съсипе радостта. Ако не искате да се превърнете в кълбо от нерви и да запомните този хубав период с умора, стрес и проблеми, препоръчваме да планирате нещата по-отрано.

Днес ще разгледаме един от най-важните, но като че ли пренебрегван етап – опаковането. Да, на пръв поглед не изглежда кой знае колко трудна задача да се сложат едни дрехи в чували или да се подредят книгите в кашони, нооо реалността е съвсем различна.

И преди да сте се захванали с тиксо в ръка да пакетирате багажа си, вижте нашите съвети.

Подходящите по размер, вид и здравина опаковки са от ключово значение за безпрепятственото превозване на вашите вещи. Без значение дали става дума за дрехи, книги или техника, обезопасяването и грижата стоят на първо място.

Всеки тип вещи изисква определен вид опаковки, а по-долу ще разгледаме детайлно:

Кашони – подходящи са за пренасяне на книги, архиви, кухненска посуда, дребни предмети, дрехи, завивки.
Пликове – различни по големина торби, в които могат да се поставят най-вече дрехи и друг текстил.
Етикети – улесняват значително живота.
Стреч фолио – може да се покрият чувствителни на замърсяване повърхности, за да бъдат защитени при пренасянето (например огледала, матраци).
Тиксо – задължително за фиксиране на пликовете и кашоните.
Аеро фолио – онова фолио с балончета, което просто не можем да спрем да пукаме. Много подходящо за транспортиране на чупливи и деликатни предмети – най-вече техника. Намалява опасността от нараняване при превоза.
Перманентен маркер.

Това са най-разпространените типове опаковки и аксесоари, които препоръчват и предлагат фирмите за превоз на багаж и мебели. В случай че имате наистина много дрехи и текстил, препоръчваме да се снабдите с вакуумиращи пликове. Те „компресират“ обема на дрехите и може да го намалят с 1/3, което е чудесно и отваря много място за другите вещи.

Етикети и надписи

Както казахме по-горе, надписването на пликовете и кашоните може значително да улесни живота ви. Защо ли? Няма да се чудите кое къде е, да ровите половин час, за да си намерите чорапи за работа или да трябва да отваряте всички кашони и да вадите едно по едно, докато откриете дистанционното за телевизора. Не отнема толкова много време, просто залепвате етикет и пишете с маркер, а при кашоните може директно да пишете върху тях.

Кое къде да сложите?

Това е един от най-трудните въпроси и често е въпрос на лични предпочитания. Въпреки това, има някои основни положения, които ще ви улеснят при опаковането на багажа.

Дрехи, хавлии, кърпи, чорапи, пердета, покривки, завивки, чаршафи и изобщо всякакъв текстил – здрави пликове тип чували за отпадъци, които се залепват здраво с тиксо.
Обувки, чанти – отново пликове.
Чинии, кухненска посуда – кашони, уплътнени с вестници или аеро фолио или леген! Легените са истинска благословия при пренасянето на чинии, купички, плата и всякакви други порцеланови или стъклени съдове. Разбира се, отгоре порядъчно опаковани със стреч фолио.
Техника – телевизори, лаптопи, стационарни компютри и всичко останало, което може да има в един дом, е най-добре да се превози в оригиналния кашон/опаковка. Ако сте я запазили, заедно с всички уплътнения – чудесно, решавате един проблем. Но ако сте се отървали от обемните кашони и нямате идея как да опаковате телевизора, например, фолиото с балончета може да ви бъде от голяма полза. Нужно е да откриете подходящ по размер кашон и да опаковате със солидна доза тиксо.

Сега е точният момент да пресеете нужните от излишните вещи. Предметите трупани с години и забравени в някой шкаф, очакващи да ви „потрябват“ един ден, може напълно със спокойно сърце да продадете, подарите или изхвърлите (ако се нуждаете от изхвърляне на отпадъци и мебели – ние сме насреща). Почти сме сигурни, че ще редуцирате багажа за преместване поне с 1/3.

Това бяха основните положения при опаковането на багаж. Разбира се, имаме изпитани съвети в професионалната си дейност, които ще споделим с вас на драго сърце.

Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn