Убиха сина на главатаря на „Ислямска държава“

1
159
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ВОЙНАТА В СИРИЯ
Убиха сина на главатаря на „Ислямска държава“
Хузайфа ал-Бадри е бил убит в хода на нападение на диверсионна група „ингимаси“ в провинция Хомс

05 Юли 2018 11:50
0

принтирай

|

текст

Синът на главатаря на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади с името Хузайфа ал-Бадри е бил убит при въздушно нападение в провинция Хомс – съобщава Telegram-канал Directorate 4, който информира за дейността на терористите.

Хузайфа ал-Бадри е бил част от диверсионно терористична група „ингимаси“, която атакувала позиции на сирийската армия и руски военни съветници, които охранявали ТЕЦ в провинция Хомс.

Групите „ингимаси“ са съставени от терористи-самоубийци, които се сражават и воююват до последна капка кръв или докато не се самовзривят по време на операция.  Хузайфа ал-Бадри e роден през 2000 г. от иракчанка с името Асмаа Фавци-Мохамед ол.Кубаиси. На единствената снимка Хузайфа е изобразен като боец на „Ислямска държава“, с автомат в ръце. Той е роден в град Самара в Ирак, когато баща му все още не е бил начело на „Ислямска държава“. Абу Бакр-ал-Багдади е баща на четири деца.
 

Телевизионният канал Al Arabiya обаче изразява скептицизъм по повод на новината, от която не става ясно точно как, къде и кога е бил убит Хузайха ал-Бадри и издига версията, че това може да е част от пропагандна кампания за набиране на нови джихадисти.

Докато терористичната групировка „Ислямска държава“ загуби всички териториални завоевания през последните години и бе обявена за победена от иракското правителство, Абу Бакр ал-Багдади се укрива някъде около района на иракско-сирийската граница, където все още има анклави, контролирани от джихадистите.

Няма никаква информация за ал-Багдади от тептември м.г. и не е ясно дали е жив или е мъртъв. Има информация, че той е загинал в резултат на въздушно нападение на 29 септември 2017 г. Но няма потвърждение на тази новина.