Ново отравяне с новичок във Великобритания.

1
149
Добави коментар

Новината за отровените с новичок Роули и Стюргер хвърли в шок и британците, и руснаците. Какво общо със Скрипал и с шпионаж може да имат 45-годишният Чарлз Роули и 44-годишният му приятелка Дон Стърджис, които са водели най-обикновен живот?
Дон Стърджис изглежда по-възрастна за годините си. Тя има три деца, като най-малката е 11-годишната Грейс. Наскоро Дон е живяла в приют за бездомните в Солсбъри. Постовете на Стърджис в мрежата са доста несвързани и изобилстващи с жаргон.

Що се отнася до приятеля на Дон, Чарлс Роули, много малко е известно за него. Чарлз има само една снимка в социалната си мрежа, заобиколен от роднините си.

След като двамата са били намерени в безсъзнание в къща в Амесбъри, не далеч от Солсбъри, първоначалното подозрение е било за свръхдоза наркотици или за алкохолно отравяне. Анализът обаче е показал, че отравящото вещество е от типа „Новичок“. Преди това, Дон и Чарлз са обикаляли из Солсбъри – почти по същите места като Скрипалови. Това твърди приятел на семейството, безработен и автоматьор Сам Хобсън, който е в затвора за отвличане на автобус.