Убиецът пребил и се гаврил с жертвата си доц. Нейков

1
121
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Пловдивският окръжен съд уважи искането на прокуратурата Илия Стоичков да остане в ареста.

Срещу 42-годишния мъж е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

Съдът прецени, че Стоичков може да се укрие и да извърши друго престъпление, както и да възпрепятства разследването. Няма достатъчно аргументи, които да разколебаят това решение. Никоя по-лека форма освен арест, не е подходяща в дадения случай, смятат окръжните съдии.

По време на заседанието обаче излязоха на яве шокиращи подробности за убийството на пенсионирания учен.

Прокурорът по делото Георги Пенев разкри, че освен жестокия побой, при който Нейков е получил тежки наранявания по главата и тялото, множество кръвонасядания, две рани на главата, емболия, множество счупени ребра и кръвонасядания, обвиняемият Илия Стоичков се изгаврил с него. Той разкъсал аналния отвор на пребития, като е пъхнал бухалката в него.

Освен това Стоичков и 32-годишната му съпруга задигнали и златен синджир от жертвата, след което младата жена го оставила в заложна къща в Стамболийски.

Според защитата убиецът Илия Стоичков е добър човек, не е искал да убие учения, но е бил заслепен от гняв

„Нещата не са такива, каквито ги представя прокуратурата“, категорично заяви в съда адвокат Георги Кременаров – защитник на обвиняемия. Той бе лаконичен, но подчерта, че разследването по случая е все още в началото, има още доста неща, които да бъдат изяснени. Отказа какъвто и било друг коментар, за да не се възпрепятства разследването по случая.

Предвид възможността да се укрие или извърши друго престъпление обвинението поиска най-тежката мярка. Защитата на Стоичков обаче контрира,че арест би било прекалено тежка и необоснована репресия и настоя за домашен арест или парична гаранция.

„Искам да храня семейството си, нямах намерение да наранявам никого“, заяви самият обвиняем.

Магистратите обаче го оставиха в ареста. Решението им може да се обжалва до 12 юли.