Някои важни особености за домейна на един сайт

1
179
Добави коментар
valerr
valerr

Някои важни особености за домейна на един сайт Домейна на даден сайт е първата важна стъпка, която определя доброто му развитие

Затова този избор е препоръчително да се обмисли, защото смяната на домейна в последствие, след като уебсайта е вече установен, никак не е атрактивна опция.

Информацията за подбор на домейн име в мрежата е изключително много, но често пъти тя не съдържа важна информация, която би трябвало да се предвиди. Ако тя не бъде взета под внимание, това би навредило на онлайн бизнеса ви. И така, коя е именно тази информация, ще споделим в следващите редове.

Домейна и неговата регистрация

Като цяло добре е да знаете, че домейн и хостинг не е задължително да регистрирате на едно място и с една фирма. Да, големите хостинг компании предлагат такива пакетни оферти и ако желаете можете да ги използвате, но не е задължително! Много е важно фирмата, чрез която ще регистрирате домейна си да е рентабилна, иначе за в бъдеще ще имате ядове. Ако случайно се озовете по средата на някакъв спор с фирмата регистрирала домейна ви и не е възможно да го решите, въпреки че искате да се преместите – може да стигнете и до ICANN. Именно тази организация се грижи за коректността на домейните в мрежата и оперира по цял свят!

Освен свободно, домейн името избрано от вас, трябва и да не е регистрирана марка на някоя фирма. Затова добре проучете нещата. Само така бихте спестили неприятностите за в бъдеще.

Когато домейна се регистрира не е добре това да е краткосрочно. Като цяло Гугъл счита домейните регистрирани за около година, като съмнителни и не ги индексира добре!

Регистрацията на домейн за повече от година, освен че ви спестява пари, помага и в класирането на сайта ви в търсачката. Добре е регистрацията на домейн да става на вашето лично име, така вие сте негов притежател, а не някой друг.

При избора на домейн име трябва най-вече да решите какво искате? Дали домейн съдържащ ключова дума към дейността на фирмата или такъв свързан c името на бизнеса ви!

Като цяло, ако сте продавач на стоки или услуги, то избора на ключова дума търсена в търсачките и свързана с бизнеса ви, е най-удачния избор. По правило кратките домейни , винаги са заети, но пък можете да лавирате с разширенията, ако ви устройва.

Домейна е важна начална стъпка за всеки бизнес онлайн, затова не пренебрегвайте избора му просто така!