Трета международна среща по проект Умения за новите поколения

2
237
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Партньорите по проект Умения за новите поколения се срещнаха в Белград на 13 и 14 юни 2018 г. Дванадесетте партньора от седем държави от Дунавския регион – Австрия, България, Румъния, Словения, Сърбия, Унгария и Чехия, обсъдиха и направиха оценка на напредъка по проекта. Особено внимание беше отделено на седемте местни иновационни лаборатории: ремонтиране и оборудване, планирани дейности, начини за привличане на млади хора.

Успоредно със срещата се проведе и международен младежки лагер, в който млади участници между 15 и 29 години от партньорските градове работиха за развитие на свои идеи за социални иновации, които отговарят на важни обществени предизвикателства.

В края на срещата се проведе и специална конференция, модерирана от Севдалина Войнова, посетена от много представители на заинтересованите страни в Белград. Партньорите споделиха опита и научените уроци в рамките на проекта в сферите на социалните иновации и развитието на предприемачески умения.

АРС е партньор по проекта, осъществяван в рамките на програма Интеррег Дунав, съ-финансиран от фондовете на ЕС (ERDF and IPA), http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/newgenerationskills.