Зелени орехи рецепта за дълголетие коригира здравето за много години напред

2
87
Добави коментар
slavchev
slavchev

Ядките са един от най-полезните продукти на нашата маса. Те изобилстват с витамини и микроелементи, предотвратяват появата и развитието на много заболявания и са много вкусни.

Юли е дошъл, лятото е в разгара си, така че е време да се запасите със зелени орехи. От тях се приготвят медицински тинктури, прави се чай и се приготвя много вкусно сладко! Просто трябва да използвате момента: най-полезните ядки се събират от средата на май до средата на юни.

Младите орехи почистват кръвта и повишават имунитета, богати са на витамини и микроелементи. Максималното количество на аскорбинова киселина (около 2500 мг), се съдържа в плодовете докато орехът е толкова мек, че може да бъде пробита от иглата.

Съдържанието на витамин С в незрели орехи е 8 пъти повече от касиса и 50 пъти от цитрусовите плодове. Също така, освен витамин С в зелените орехи са открити и витамини Е, Е, група В, каротеноиди, както и летливи вещества.

Младите, зелени орехи са ценен източник на натурален йод, който е необходим за запълване на дефицита на това вещество в човешкото тяло. Използването на тинктури от зелени орехи помага да се предотврати появата на заболявания на щитовидната жлеза, както и появата на гуша.

За засилване на имунитета и нормализиране на кръвта трябва да се смесват в равни части и прекарат през месомелачка зелени плодове орехи и мед, да се поставят в сухи буркани, да се настояват в плътно затворен контейнер на тъмно място един месец като периодично се разклащат. Взимайте по една чаена лъжичка 3 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

За да направите алкохолна тинктура от зелени ядки, вземете 30 плода и ги напълнете с литър 70% алкохол. Оставете да настоявате за 2 седмици на тъмно място, но при стайна температура.

След това не забравяйте да прецедите. Взимайте готовото лекарство 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка. Тинктура от зелени орехи помага при диабет, бъбречни заболявания, пикочен мехур, щитовидна жлеза.

Тя се използва и в нарушения на нервната система, с лоша циркулация, за профилактика и лечение на сърдечносъдови заболявания, за почистване на тяло от холестерол.

Италианците традиционно подкрепят здравето си със сладкия горчив ликьор от зелените орехи “Nocino”.

loading…

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани