Болен ли е Жан Клод Юнкер или … усмихнат?

1
202
Добави коментар

Какво видяха международните медии?
Британският таблоид „The Sun“ заподозря, че президентът на ЕС Жан-Клод Юнкер има неподходящо поведение на срещата на върха на НАТО. Според вестника политикът е пристигал на събитието в състояние на алкохолно опиянение, понеже видимо налита на хората около себе си, препъва се на равно място и залита до степен да се налага други президенти да го поддържат и повдигат.
Поведението на срещата на върха на НАТО на ръководителя на Европейската комисия Юнкер изненадва. Жан-Клод Юнкер не можеше да се движи без помощ на срещата на върха на НАТО, съобщават и други медии. Според някои публикации, политикът, който ръководи Европейската комисия от 2014 г., е дошъл на събитието в състояние на силна алкохолна интоксикация.

Както посочва полският телевизионен канал Polsatnews, изразявайки се меко, „Юнкер не изглеждаше най-добре“. За да не падне, няколко души го водеха под ръце. В един момент, той бе подхванат от украинския президент Петро Порошенко, а в същото време Юнкер продължаваше да говори и да жестикулира не много адекватно.

Самият Юнкер се оправда, че причината за некоординираните му движения е ишиас (възпаление на седалищния нерв). В същото време министър-председателите на Португалия и Нидерландия обясниха поведението на ръководителя на Европейската комисия с „проблеми в гърба“. Преди това Юнкер споменава и болестта си, като добавя: „Бих предпочел да съм наистина пиян“.

Какво е ишиас?
Възпалението на седалищния нерв се определя от медицината като ишиас. Почти всички симптоми на ишиас, са свързани с патологични промени, които настъпват под влиянието на възпаление, което се разпространява по цялата дължина на седалищния нерв. Ишиасът се усеща най-често по време на извършване на ежедневни движения и натоварвания и особено остро по време на тренировки: скокове, бягане, изкачване на стълби.
Симптоми за ишиас.
Болката от ишиас, в острия стадий на заболяването, е „ножоподобна“. Някои пациенти го описват като внезапно срязване, парене. Простира се от талията до зоната на бедрата, в подколянната ямка и се движи по задната страна на краката. Болките от ишиас са постоянни и често, могат да бъдат под формата на атаки с различна обща продължителност.

Интензивността на болката е различна. Някои пациенти чувстват остра, пронизваща болка, утежнена от най-малкото движение. Други пациенти описват болката като еднообразна и тъпа, водеща до силен дискомфорт. Обикновено болката е едностранна, а едновременно на две места се случва рядко. Понякога болката се разпростира по дължината на целия долен крайник, достигайки пръстите на краката.

Какво е състоянието на човека, ръководещ Европейския съюз?
На базата на тази информация, както и на заснетите видеа, бихте могли да си съставите собствено мнение за състоянието на г-н Юнкер по време на срещата на НАТО на върха, с участието на 29 президенти на най-влиятелните страни в света, събрали се да вземат изключително и даже съдбоносно решение за увеличаване на военните разходи до 2 и даже до 4%, поради сериозна заплаха от общия враг на човечеството, от когото те са призвани да ни защитят.