Ливърпул пропусна да победи Бъри в третата си контролна среща

2
157
Добави коментар

Димитър Дулички
16.07.2018

Ливърпул и Бъри завършиха наравно 0:0 в контролна среща играна тази събота. Момчетата на Юрген Клоп бяха по-добри на терена, но освен победа можеха да допуснат и загуба, тъй като домакините уцелиха гредата и имаха отменен гол. В крайна сметка попаденията липсваха, но имаше няколко неща, които заслужават да бъдат отбелязани.

И в този двубой Юрген Клоп заложи на две различни единайсеторки през двете полувремена, като единствено Лорис Кариус записа 60 минути игра. През първата половина играха Лорис Кариус, Натаниъл Клайн, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Алберто Морено, Фабиньо, Джеймс Милнър (капитан), Къртис Джоунс, Шей Оджо, Дивок Ориги и Даниел Стъридж.

Дани Уорд, Дани Ингс и Хари Уилсън пропуснаха срещата. Вратарят ще пази в следващата контролна среща, Ингс получи лека контузия и бе съхранен, а Уилсън е пред наем в клуб от Чемпиъншип. Новото попълнение Джердан Шакири пък получи заслужена ваканция, тъй като се прибра скоро от Световното първенство.

Дивок Ориги имаше чудесна възможност да изведе Ливърпул напред в седмата минута, но не успя да преодолее стража на домакините, изправяйки се очи в очи с него. Трябва да отбележим, че нападателят бе малко в страни в ситуацията, което омаловажава пропуска му до известна степен. Като цяло обаче Ориги отново пропусна да впечатли с играта си.

17-годишният Къртис Джоунс отново заслужи суперлативи. Младокът, който записа едва второто си участие при мъжете, показа самочувствие, контрол над топката и визия в изграждането на атаките на тима. Този път не се наблюдаваше прекалено задържане на топката, която биваше бързо адресирана до съотборник. Бъдещето ще покаже дали младокът има място в състава на Клоп, като първите впечатления от играта му са добри.

Жоел Матип и Върджил ван Дайк се справиха на ниво. Матип бе автор на извеждащото подаване към Ориги, в началото на мача, като освен това пропусна да се разпише с глава след центриране от корнер на Милнър. Върджил ван Дайк пък играеше с типичното за него хладнокръвие и не оставяше шанс на играчите на Бъри в битките на „втория етаж“.

Преди почивката Алберто Морено се включваше успешно в атака, но негова грешка едва не доведе до гол във вратата на Кариус.

След почивката Клоп заложи на Лорис Кариус (Камил Грабара), Анди Робъртсън, Рагнар Клаван, Натаниъл Филипс, Джо Гомес, Наби Кейта, Педро Чиривея, Бен Уудбърн, Адам Лалана, Рафаел Камачо и Доминик Соланке.

Правеше впечатление и напредъкът на Наби Кейта и Фабиньо. Клипчета с отиграванията им в срещата можете да видите тук и тук.

След двойно подаване между Адам Лалана и Доминик Соланке се стигна до нова опасност за вратата на Бъри, но гол така и не падаше. В другия край на игрището пък грешка на младока Филипс за малко щеше да бъде наказана от домакините. Филипс не прецени добре ситуацията, тръгна напред, и по този начин оголи зоната си. След извеждащ пас играч на домакините излизаше сам срещу вратаря на Ливърпул, но Анди Робъртсън успя да го настигне и блокира. Отскочилата топка попадна в играч на Бъри, който стреля в гредата.

Друг младок също правеше добро впечатление. Рафаел Камачо, който този път игра като дясно крило, изигра солидно второ полувреме. След негов пробив се стигна до подаване към Бен Уудбърн, който стреля, но вратарят спаси. В 90-ата минута Камачо шутира опасно, но стражът на домакините улови топката. Като цяло младокът се понрави с добрите си включвания в атаките и пробивите му.

Можем да обобщим, че Ливърпул контролираше играта и създаде няколко добри шанса за попадение. Вратарят и защитата на домакините обаче бяха на ниво, поради което срещата завърши наравно. Бъри също имаше своите шансове, и като нищо можеше да открадне победата.

Кратък репортаж от срещата – тук.

Следващата контролна среща на Ливърпул ще се изиграе на 19 юли (този четвъртък) от 21:45 ч. срещу отбора на Блекбърн Роувърс, които ще бъдат домакини.