Въвеждат допълнителни мерки срещу струпване на камиони по ул. „Крайезерна“

1
161
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Въвеждат допълнителни мерки за обезопасяване на трафика и предотвратяване на задръствания от камиони по ул. “Крайезерна” по време на активния летен сезон. За целта, зад бившия СОМАТ е обособен буферен паркинг. Там водачите на тежкотоварни автомобили ще изчакват, за да не блокират движението.

Служители на пристанището допълнително ще извършват регулиране на движението на камионите при тяхното влизане и излизане от базата на порта. За да се ограничи времето за пребиваване на камионите в района на ул. “Крайезерна” и пристанището, товарите ще се обработват за възможно най-кратко време.

Община Бургас и ОД на МВР ще осигуряват съдействие, контрол и координация на движението при ситуации на струпване на превозни средства и натоварен трафик. При необходимост ще бъдат изпращани екипи, които да регулират движението и да осигуряват условия за безопасно шофиране.

Мерките за предотвратяване на задръстванията от тежкотоварни автомобили се вземат по предложение на Общината. Те са обсъдени от специална комисия, в състава на която има представители на местната администрация, полицията и пристанище БМФ Порт – Бургас.  

Струпването на тежки машини е характерно за тази част на годината, заради засиления превоз на товари към Пристанище “Запад”. От своя страна това е предпоставка за затрудняване на движението по обновената ул. “Крайезерна”, която изпълнява ролята на транзитен маршрут за автомобилите, пътуващи към Южното Черноморие.