НАП ще проверява 290 души с направени разходи над 50 000лв, но без никакви доходи !

8
217
Добави коментар
gebona
gebona

НАП ще проверява 290 души с направени разходи над 50 000лв, но без никакви доходи !

Инспекторите на НАП започват проверки на близо 300 души, които са извършили разходи за минали години над 50 000 лв., но едновременно с това не са декларирали  официално доходи. Всички те са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП. Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи –50 000 лв. за година.

Инспекторите на НАП ще  изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

„Тези 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени“, каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.

Източник : http://nap.bg/

Публикувано в Новини от НАП / НОИTagged данъци, НАП, Счетоводство, Фирми