Новини – mesoestetic

2
164
Добави коментар
eventA
eventA

[ назад ]

mesoestetic®с иновативна технология за слънчева защита

Дата: 2018-07-25

Съставките в mesoprotech® адаптират слънчевата светлина към нуждите на различните типове кожа

Слънцето е източник на енергия, който достига до нашата планета под формата на електромагнитни лъчи с различни дължини на вълната. Ето защо ние, хората, възприемаме слънчевата радиация като видима светлина (HEV) и топлина (като инфрачервено лъчение, IR). UV лъчите крият незначителен риск от увреждане на кожата, защото са невидими. Въпреки това всички тези видове радиация оказват влияние върху тялото, а професионалистите в козметичната индустрия предупреждават за опасностите от игнорирането им. Новата серия продукти наmesoestetic® използва технология от последно поколение за защита срещу UVB и UVA радиация, инфрачервено лъчение (IR) и видима светлина (HEV).

Кожата има защитни механизми, които я предпазват от слънчева радиация, като производството на меланин и освобождаването на антиоксидантни вещества. Въпреки това тя няма естествена способност да филтрира всички ефекти от случайно или перманентно излагане на слънце. Иновациите, постоянното преследване на нови технологии и по-високо качество и ефикасност за осигуряване на най-добрата грижа за кожата са основополагащите стълбове на фармацевтичната група mesoestetic®. Тя предлага пълна гама от слънцезащитни продукти от последно поколение за летния сезон през 2018 г. След месеци работа и изследвания лабораторията препоръчва шест продукта, произведени чрез най-иновативната технология за защита на кожата от вредните ефекти от слънчевата радиация.

Всички продукти от новата серия на марката включват формулата mesoprotech® – широкоспектърен слънцезащитен комплекс, който комбинира физични, биологични и химични филтри за максимална ефикасност срещу UVB, UVA, HEV и IR излъчване. По този начин кожата е защитена във всички слоеве от атинично увреждане, клетъчно окисляване и стареене, причинено от ежедневното излагане на слънце. mesoprotech® комплекс е технология, разработена в диапазон между науката и технологията, която отговаря на нуждите на всеки тип кожа. Слънцезащитните продукти от серията съдържат колаген pro-47 – растителен екстракт, който увеличава наличието на протеини тип 47 (HSP), които защитават колагенните мрежи в кожата и подобряват синтезирането на нови колагенни влакна тип I. HSP действат върху процеса на образуване на колаген, като повишават качеството и количеството, за да предотвратят стареенето и да предизвикат еластичност и тонус на кожата.

Слънцето може да има положителни ефекти върху кожата, но други ефекти от слънчевите лъчи причиняват пигментация, могат да доведат до алергии и преждевременно стареене и дори да причинят увреждане на клетъчно ниво. Свръхефективният слънцезащитен крем melan 130+ pigment controlе подходящ за кожа с пигментация, която се подлага на козметично лечение, кожа, която е засегната от хормонални процеси като бременност, кожа, третирана с фотосензитивни лекарства и т.н. Специфичната активна съставка Azeloglicina предотвратява кожни дефекти чрез регулиране на тирозиназата, ензимът, отговорен за производството на меланин. Предвид високата си слънцезащитна функция, използването на продукта се препоръчва в случаи, когато се изискват екстремни предпазни мерки срещу излагане на слънце.

Слънцезащитният лосион за тялос висок фактор (SPF 30) е подходящ за всички видове кожа. Витамин Е в неговото съдържание има антиоксидантни и защитни свойства, докато леката текстура на крема се нанася лесно и се абсорбира бързо. Серията mesoprotech®  включва и специални антиейдж слънцезащитни продукти. Mineral matt antiaging fluid е слънцезащитно средство с висока степен на действие (SPF 50+), предназначено за мазна и чувствителна кожа. Формулата му включва минерални филтри и матиращи частици, които премахват излишния блясък и оставят кожата с кадифено матово покритие. Light water antiaging veilе високоефективен слънцезащитен крем (SPF 50+) за нормален тип кожа, който съдържа хиалуронова киселина за хидратиране на епидермално ниво и подобряване на еластичността и тонуса на тъканите. Серията предлага и подхранващо масло против раздразнение, подходящо за суха, зряла кожа. Съдържанието на масло от китайски семена в него го прави богато на омега 3 и 6. Това иновативно защитно масло осигурява еластичност и подхранване, укрепва бариерната функция на кожата. mesoprotech® е съобразена максимално с чувствителността на кожата: слънцезащитният регенериращ стик за чувствителни зони като устните, контурите на очите, белези, включва масло от шипка за подобряване на механизмите за възстановяване на кожата. Той е офталмологично тестван, което го прави подходящ и за очите.

Благодарение на строгите изисквания за фармацевтично качество при всички решения и видове лечение, фармацевтичната група mesoestetic® е съобразила стандартите на серията продукти mesoprotech®съгласно стандарта ISO 24444 в съответствие с европейските норми. Проведените in vivo тестове за UVB защита и водоустойчивост, както и in vitro тестове за UVA защита са част от високите стандарти, към които се придържа компанията. mesoestetic® е разработила и технология за колаген pro-47 чрез проучвания върху човешки фибробластни култури, които показват 21% увеличение в присъствието на синтез на HSP-47 и тип I колаген 4 пъти по-висок от този на нетретираните проби.

Със своята иновативност mesoestetic® показва силно присъствие сред лидерите-производители на продукти за слънцезащита от последно поколение. mesoprotech® е серия продукти на марката, която представлява ексклузивно лечение за предотвратяване на преждевременно стареене, което отговаря на нуждите и характеристиките на всеки вид кожа.

Повече за mesoestetic® България можете да научите на: http://mesoestetic.bg/

***

Mesoestetic Pharma Group е международно призната фармацевтична лаборатория в областта на дерматосметиката и естетичната медицина. Със седалище във Виладеканс (Барселона) компанията разработва, произвежда и предлага ефективни лечения, одобрени с научни изследвания. Нейните производствени и регулаторни процеси се придържат стриктно към стандартите на фармацевтичната индустрия. Благодарение на ефективността на продуктите и на тридесетгодишния опит на лабораторията лекари, козметични специалисти и крайни потребители в цял свят, включително световноизвестни личности, се доверяват на Mesoestetic.