Къде можем да изхвърлим старите си мебели в София?

3
263
Добави коментар

Струва ли си да търсим фирма за изхвърляне на мебели?

Абсолютно! Казваме го, защото това е ежедневната ни работа, а тя съвсем не е по силите на всеки. Повечето хора смятат, че да изхвърлят старите си мебели на боклука е лесна работа. Да, ако става дума за един-два дребни предмета, може, но какво става със старите мебели?

Както неведнъж сме казвали, оставянето на обемни отпадъци до контейнерите за боклук може да ви докара солена глоба от столична община. Защо да си усложнявате живота има много по-лесно решение?

На територията на столична община има няколко депа за изхвърляне на битови отпадъци и ние използваме точно тях, за да ви отървем от излишните стари мебели. Искате сами да се заемете с тази задача? Имайте предвид следното:

Нужно е да наемете бус, с който да превозите мебелите или пък да потърсите приятел, който би ви помогнал.
Преди това има сериозна работа по разглобяване и изнасяне на мебелите, след което идва частта с натоварването и укрепването.
Обикновено, сметището, на което трябва да се изхвърлят тези отпадъци, е силно натоварено. Чака се много време между камиони, пълни със строителни материали, за да бъдете претеглени с товара.
Ако сте със собствено превозно средство, трябва да знаете, че пътят до депото не е от най-хубавите, всъщност изпълнен е с дупки и неравности.
В зависимост от атмосферните условия мястото може да бъде или много прашно или много кално.
Отново чакане на опашка за измерването след разтоварване на отпадъците.
Плаща се такса, която е доста по-висока в сравнение с тази за строителни отпадъци и зависи от количеството депониран отпадък.
Задължително измиване на превозното средство след приключване със задачата, което е свързано с още един разход.

И всичко това при положение, че успеете да намерите време и хора. За нервите дори няма да говорим.

В случай че вече сте се отказали от идеята да се занимавате с всичко това, напълно ви разбираме. Разбираме също така и нуждата да изхвърлите старите си мебели и именно заради това предлагаме да го направим вместо вас. Сред нашите услуги, освен транспортни и хамалски, ще откриете и изхвърляне на стари мебели на територията на София. Организираме абсолютно всичко – от изнасянето на мебелите от дома ви до предаването им в депата за отпадъци. Не е нужно да правите нищо, освен да ни се обадите и съдействате, за да имаме достъп до вашето жилище.

Какво ще ми струва?

Ако имате притеснения относно цената и дали няма тя да бъде твърде висока, винаги може да се консултирате с нас и да прецените. Ние даваме точна цена на база броя на изхвърляните мебели. От Хамали Стоянов знаем точно колко труд изисква тази работа и с колко малко свободно време разполагате, затова не се затрупвайте със стари мебели, потърсете ни.