Екскурзия до Пирот – Бамби М Тур

2
130
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Задължително след закупуване на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция.([email protected]) резервацията за желаната от вас дата със следната информация: трите имена, номер и валидност на паспорт и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията!

Дати: 
15.12.2018 г.

Първото споменаване на Пирот е от 2 век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. През 9 век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество.По време на Възраждането градът е един от центровете на българската църковно-просветна борба. При основаването на Българската екзархия градът е център на Нишавската епархия, която включва  Пирот и Трън.

Толкова близо и същевременно толкова непознато.
Сега имате възможност да се насладите на една автентична и омагьосваща атмосфера с екскурзията ни за един ден до Пирот, Сърбия.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран туристически автобус
Водач на групата по време на пътуването

Цената не включва:

Медицинска застраховка – 2 лв
Посещение на музея на Понишавието /вход, беседа/ и Момчилов град – 10 лева
Обяд в Сръбска кафана – 12 лв

Програма:
07:00 отпътуване от София
В екскурзията са включени Посещение на:
1/. Средновековна крепост Момчилов град или Пиротски град, наричана Кале (XIV век)/по желание/.
2/. Суковски манастир с чу-дотворната икона на Света Богородица – Утешителка.
3/По желание обяд в Сръбска кафана с традиционни плескавици и домашни пържени картофи. Късния следобед отпътуване за България.