Депутатите излязоха във ваканция, връщат се на работа през септември

2
209
Добави коментар

Депутатите излязоха в лятна ваканция. С какво ще запомним този политически сезон, след като удари последният звънец?

За първи път имаше и толкова кратки дебати по вот на недоверие на БСП – малко повече от час, информира bTV.

След скандал заради изказване за Народния съд с поста си се раздели един от заместник-председателите на Народното събрание – социалистът Валери Жаблянов. Оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев пък беше оттеглена, а Конституционният съд реши, че парламентът е нарушил основния закон, като я е отхвърлил.

Парламентарният сезон мина и под знака на сделката „Инерком” –  ЧЕЗ, заради която за малко да си отиде от поста енергийният министър Теменужка Петкова.

Оставка за ден подаде социалният министър Бисер Петков заради недоволството на майките с деца с увреждания. И двете оставки не стигнаха до гласуване в залата.

На тръгване днес всичко беше спокойно, дори и сред „Обединените патриоти”.

 „Ако нямаше такива спречквания, с какво щяха да се хранят медиите? Вие сте обречени на глад, ако ние сме скучни. Вчера се разбрахме, че всяко нещо, което влиза тук, ще се обсъжда на коалиционен съвет”, заяви лидерът на „Атака” и на ПГ на Патриотите Волен Сидеров.

 „Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата, приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези два члена”, посочи вицепремиерът Валери Симеонов.

За спокойствието на политическия фронт коментар направи и военният министър Красимир Каракачанов.

 „Тъй като много от колегите от БСП ми звъняха: „Недейте, ще хванете да направите нещо, да ни развалите ваканцията”, затова им пожелах вчера спокойно лято, да събират тен, здраве. И както се казва в армията – наесен с песен”, заяви той.

Депутатите ще отдъхват от пленарните заседания месец. Първото заседание на парламента ще бъде извънредно във вторник – 4 септември.