Печалби от арбитражи на криптовалути

2
321
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

 

Един от най-сигурните и безрискови начини да печелите от търговията с криптовалути са арбитражите. Арбитражите се получават когато цената на дадена валута е различна в различните борси и това дава възможност да купите в една борса и едновременно с това да продадете в друга и да спечелите от разликата.

 

Пример за арбитраж е в даден момент цената, да кажем, цената на Етеиум (ETH) да бъде 500$ в Exmo и 600$ в Binance. Тогава можете да купите 1 ETH в Exmo и да го продадете в Binance с което на момента да спечелите 100$.

 

Такъв тип сделки много трудно можете да намерите сами, тъй като има специални софтуери и когато възникнат различни фирми и единици се възползват в рамките на минути. Добрата новина е, че има програма, която може да ви намира и да реализира такива арбитражи при това напълно безплатно (към момента на писане на статията).

 

 

Целия процес е описан стъпка по стъпка. Ваша отговорност е да се запознаете с различните компании и техните правила и условия.

 

1) Направете и потвърдете регистрации във водещите борси за криптовалути. Добре е да имате потвърдени сметки в повечето от тях, дори и да използвате само няколко, то никога не знаете, кога ще имате много изгодна сделка някъде и ще ви трябва бързо да реагирате.

За ваше улеснение сме ви ги систематизирали в списък:

По редица причини не ви съветваме да ползвате други борси за криптовалути.

 

2) След като сте си направили сметки в тези борси, проучете как и с какви документи можете да ги потвърдите – така, че да нямате проблеми с тегленията на по-късен етап. Като цяло: трябва да имате под ръка сканиран (или сниман с телефон) личната си карта и файл със сметката ви от мобилния телефон.

 

3) Направете си регистрация в BitsGap тук: www.bitsgap.com Програмата към момента е безплатна и дава шанс да печелите от арбитражи без да им плащате такса, но със сигурност в бъдеще ще въведат някаква такса.

 

4) Направете API кодове в борсите и ги въведете в BitsGap. API кода позволява на API да търгува от ваше име на дадените борси. Това е важно – тъй като арбитражите съществуват за кратък период от време и ако трябва ръчно да влезете и в двете борси да ги въведете – то може би ще изпуснете шанса за успешна реализация. Ковете, които трябва да генерирате се намират в отделно меню със заглавие: „API“. Когато ги създавате маркирайте следните възможности: „Read“ (което значи да вижда информацията във вашата сметка) и „Trade“ (което значи да може да търгува във вашата сметка). Не бива да давате опцията: „Withdraw“ (да тегли от вашата сметка) – по този начин си защитавате сметка от евентуален опит да бъде източена през кода. Въведете кодовете в BitsGap на: „My Exchanges“.

 

5) На BitsGap отивате на: „Arbitrages“ и там ще намерите всички възможности за печалба – както и сума на потенциалната възможна печалба. Програмата може да реализира арбитражи само на борси за които вече сте въвели API код и ако имате баланси в дадените криптовалути. Също така трябва да съобразите и, че ако сумите ви в дадената криптовалута не са достатъчни за цялата сума на арбитража – BitsGap ще реализира само толкова – за колкото имате баланс.

 

 

Желателно е да разучите повече за услугите на BitsGap на техния сайт и да разберете техните указания с подробности.